TikTok bağımsız müzisyenlere fırsat tanıyan yeni bir anlaşmaya imza attı - Haberler - indir.com

TikTok bağımsız müzisyenlere fırsat tanıyan yeni bir anlaşmaya imza attı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-11 10:01:03
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Her ay sayısız kullanıcı sayısına ulaşan TikTok, Merlin adlı bağımsız müzik sunan ajansla anlaşarak uygulamasına uygulama içerisine yeni müziklerin ekleneceğini duyurdu. Bu yenilik aynı zamanda bağımsız müzisyenler için de yeni kapılar açacak. 

TikTok, kullanıcıları için müjdeli bir haber verdi. Verilen habere göre kullanıcıların videolarına ekleyebileceği birçok yeni bağımsız müziği platforma getireceğini açıkladı. Bağımsız müzisyenlerin dijital hakları ile ilgili çalışmalar yapan Merlin adlı ajans, TikTok uygulamasıyla küresel bir anlaşmaya imza attı. TikTok, bu anlaşma ile Epitaph ve Sub Top gibi platformlardan kendi müzik hanesine birçok yeni şarkıyı ekleyebilecek. TechCrunch tarafından elde edilen bir diğer bilgiye göre TikTok ve Merlin arasında sağlanan anlaşmanın, TikTok'un gelecek zamanlarda kullanıcılara sunmayı planladığı ve Spotify gibi uygulamalar ile rekabet etmesi beklenen bir müzik platformu için hazırlık çalışmaları olduğuna işaret ediyor.

SnapChat CEO’su Evan Spiegel TikTok’un Instagram’ı geride bırakacağını düşünüyorSnapChat CEO’su Evan Spiegel TikTok’un Instagram’ı geride bırakacağını düşünüyor

Bağımsız müzisyenler için de fırsat doğdu

tiktok

Merlin, geçtiğimiz dönemlerde Deezer, Instagram ve Spotify gibi müzik platformlarla anlaşmalar yaparak müzik kütüphanesinden şarkıları kullanıcılarının hizmetine sunmuştu. Platform, konserler ve albüm satışlarından hariç bağımsız müzisyenlerin de gelir elde edebilmesi için avantaj sağlıyor. Bu sebeple TikTok ile yapılan anlaşmanın aynı zamanda bağımsız müzisyenlerin de faydasına olacağı söylenebilir.

Geçtiğimiz günlerde de Snapchat’in kurucusu, TikTok’un Instagram’ı alt edebileceğini iddia ederek konuşmalara konu olmuştu

snapchat tiktok instagram

Geçmiş zamanlarda sosyal medyanın liderlik koltuğunda tek başına oturan Snapchat'in CEO'su Evan Spiegel, TikTok platformunu çok beğendiği ve hayranlık duyarak takip ettiğini açıklamıştı. Spiegel, TikTok uygulamasının sosyal medyanın en büyük platformları arasında gösterilen Instagram'ı saf dışı bırakabileceğini düşündüğünü söyledi. Ayrıca Çin merkezli TikTok'un da benzersiz bir potansiyele sahip olduğunu savundu.

Snapchat CEO'su Spiegel, "Bunun mümkün olduğunu düşünüyorum. Çünkü insanların yeteneklerini sergilediği içerikler, durum paylaşılan içeriklerden daha fazla ilgi çekiyor” açıklamasında bulunarak TikTok kullanıcıların durumlarını değil yeteneklerini paylaşıyor olmalarının Instagram’ı alt etmede kullanabileceği en büyük silah olacağını savundu.

ByteDance adında bir Çinli teknoloji firmasının geliştirmiş olduğu kısa videoların paylaşıldığı TikTok, 2019 senesinde Instagram'dan daha fazla kullanıcı tarafından ilgi görmüştü. Her iki platform da bir ayda milyarlarca kullanıcı tarafından kullanılıyor ve Spiegel'in yaşatmaya devam ettiği Snapchat de geçtiğimiz yıl 210 milyonluk bir günlük kullanıcı sayısına ulaşmayı başardı. 


İlgili uygulamalar
Fortine ve TikTok’dan yeni oyun etkinliğiFortine ve TikTok’dan yeni oyun etkinliği

PAYLAŞ