Tesla Semi Kamyon'un üretim tarihi belli oldu - Haberler - indir.com

Tesla Semi Kamyon'un üretim tarihi belli oldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-16 15:50:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

Amerika Birleşik Devletleri Merkezli elektrikli araç üreticisi firmaların ilk elektrikli kamyonu olan Tesla Semi için beklenen üretim tarih belli oldu.

Elektrikli araç üreticisi Tesla, geçtiğimiz aylarda tanıtmış olduğu Cybertruck ile gündeme bomba etkisi yaratarak giriş yapmıştı. Elektrikli araş teknolojisinin otomobiller ile sınırlı kalmayacağını gösteren şirket, yapılanların daima başlangıç olduğunu ve çok daha büyük işlerin öncüsü olacağını dile getiriyordu. Bunun en büyük örneği Tesla'nın CEO'su Elon Musk'ın yapmış olduğu röportajlarda elektrikli otomobiller kadar pick-up ve kamyon tarzında iri kıyım araçlara karşı duymuş olduğu ilgiden de söz ediyordu. Ve nihayet  Cybertruck’ın ardından şirketin ilk kamyonu olacak olan Semi hakkında gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

Tesla Supercharger noktaları planına Türkiye de dahil olduTesla Supercharger noktaları planına Türkiye de dahil oldu

Şirket, Tesla Semi için rezervasyon ücretlerini yatıran kişilere gönderdikleri bir mail üzerinden üretimin 2020 yılının ikinci yarısında başlayacağını duyurdu. Bilindiği üzere Tesla daha önce ilk etap için 2019 yılının işaret etmişti fakat olmamıştı.

Tesla Semi hakkında neler biliyoruz?

İlk elektrikli kamyon olma özelliğine sahip olan Semi, son sürümünde değişme ihtimali ilk detaylara göre 800 km menzile sahip. Arka aksa yerleştirilmiş olan birbirine bağlı dört motordan güç alan kamyon, 0’dan 100 km/s hıza boş haliyle 5 saniyede çıkabiliyor. Yük ile birlikte ise 0’dan 100 km/s hıza 20 saniyede çıkacağı söylenen araç, sahip olduğu regen sistemi ile fren pedalına basılma ihtiyacını neredeyse ortadan kaldırıyor. İki yılda tam olarak 200 bin dolar gibi bir yakıt tasarrufu sağlayabildiği belirtilen kamyon, büyük firmaların dikkatini fazlasıyla çekiyor. Model hakkında daha şimdiden binlerce ön sipariş alındı.UPS, Walmart, DHL  gibi dünya çapında tanınan şirketler de sırada bekliyor.



PAYLAŞ