Tesla Supercharger noktaları planına Türkiye de dahil oldu - Haberler - indir.com

Tesla Supercharger noktaları planına Türkiye de dahil oldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-02 12:59:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Elektrikli araç üreticisi Tesla, Supercharger noktalarını gösteren haritalarını güncelledi ve dünya üzerindeki Supercharger şarj istasyonları belli oldu. Dünya genelinde 15 binden fazla araç şarj istasyonuna sahip olan Tesla, kendi sahip olduğu bu ağını genişletmek adına geliştirmelerini sürdürüyor. Otomobil sektörünün son dönemlerdeki konuşulan ismi Tesla, üretmiş olduğu elektrik motorlu araçları ile doğa dostu otomobillere sahip olmaya devam ediyor. Sadece elektrikli olmaları değil ayrıca üst seviye teknoloji ile donatılmış olan bu modeller bu sayede otomobil sektöründe ön plana çıkıyor. Tesla’nın sahip olduğu bu popülerlik artmaya devam ederken, rakip şirketlere de ilham kaynağı olmayı sürdürüyor.

Tesla üretmiş olduğu bu araçları dünyanın her bölgesine ihraç ediyor. Bu ihraç durumu ile beraber Tesla şirketine çeşitli maliyetler ortaya çıkmış oluyor. Bu noktada otomobilleri şarj etmek için bazı altyapı ve “Supercharger” adlı şarj istasyonlarının da kurulması gerekiyor. Bu noktada ise Tesla, dünyanın çeşitli noktalarına bu istasyonları kurmak için harekete geçmiş durumda.

Tesla köpek modunda değişikliğe gittiTesla köpek modunda değişikliğe gitti

Tesla’nın dünya genelindeki Supercharger noktaları

Aralık ayı içerisinde açıklanan veriler kapsamında 2019 yılının ikinci yarısında 2000’den fazla şarj istasyonu kurulduğu ve bu istasyonların dünya genelinde ise 15.000 seviyesini geçtiği belirtiliyor. Şirket tüketicilerin ihtiyacını gidermek adına çalışmalarını sürdürürken şuan için güncel Supercharger noktalarını haritalar üzerinde güncellemiş durumda.

ABD ve Kanada’daki Supercharger noktaları

Tesla’nın merkezi ABD’de olduğu için araçlar en yoğun bir şekilde ABD’de tercih ediliyor. Bu noktada ise ABD üzerinde oldukça fazla bir şekilde Supercharger şarj istasyonu bulunuyor. Kullanıcılar bir benzin istasyonuna gider gibi bu noktalara rahat bir şekilde gidebiliyorlar.

Avrupa’daki noktalar

Avrupa’da önemli bir yere sahip olan Tesla, bu bölgelerdeki Supercharger noktalarını artırmak adına geliştirmelerini sürdürüyor. Gördüğünüz haritada ise Tesla’nın Avrupa’nın geniş bir bölgesinde Supercharger noktalarına sahip olduğunu belirtebiliriz.

Türkiye’deki Tesla Supercharger noktaları

Ülkemizde ise Tesla Ankara, İstanbul, İzmir, Sakarya, Bursa, Antalya, Balıkesir, Konya, Edirne ve Aydın olmak üzere 10 noktada bu istasyona sahip durumda. Fakat henüz bu istasyonların kullanımda olmadığını belirtelim. Türkiye’deki Tesla sahipleri Supercharger noktalarından şarj edebilmek için biraz daha beklemeleri gerekiyor. Gerekli çalışmalar sonucunda ülkemizde kullanılabilir 10 farklı Supercharger istasyonu olmuş olacak.

Uzak Doğu ve Asya’daki Tesla Supercharger noktaları

Tesla, Amerika ve Avrupa bölgelerine daha yoğun olarak destek sağlamış olsa da, Asya kıtasında ise Kazakistan, Rusya, Çin, Japonya, Tayvan, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri ve Güney Kore gibi noktalarda da aktif olacak.


Tesla, sessiz sedasız bir satınalma daha yaptıTesla, sessiz sedasız bir satınalma daha yaptı
Tesla'nın yeni kamyoneti önümüzdeki ay yollardaTesla'nın yeni kamyoneti önümüzdeki ay yollarda

PAYLAŞ