Telegram yeni güncellemeyle Clubhouse'a rakip oluyor - Haberler - indir.com

Telegram yeni güncellemeyle Clubhouse'a rakip oluyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-29 16:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Popüler mesajlaşma servisi Telegram için yayınlanan son yeni güncelleme ile beraber WhatsApp’a rakip dikkat çekici yeni özellikler geldi. Telegram’ın yayınladığı yeni güncellemesi ile piyasadaki rakip benzeri uygulamalara fark atmaya hazırlanıyor. Gelen yenilikler arasında Payments 2.0, sesli sohbet, mini profil gibi dikkat çekici özellikler duyurulduğunu görüyoruz. Bu kapsamda Telegram’ın Facebook LLCD’den önce Voice Chat özelliğini aktif etmesi, bir başarılı olarak gözüküyor. 8 gelişmiş yeni özelliği ile gelen Telegram’ın WhatsApp’a ciddi rakip olmaya devam ettiğini söyleyebiliriz.

WhatsApp’ın kişisel verileri noktasında verdiği karar sonrasında birçok kişi tarafından indirilen ve yoğun bir ilgi gören Telegram’ın pazardaki sağlam adımlarını güçlendirmek adına yeni yetenekler sunduğunu görüyoruz. Başlıca baktığımız zaman Clubhouse benzeri bir sesli sohbet özelliği sayesinde sektörel Telegram gruplarını daha canlı hale getirecek.

Telegram yeni güncellemesi kullanımı kolaylaştırıyorTelegram yeni güncellemesi kullanımı kolaylaştırıyor

Telegram’ın kazandığı yeni özellikler

  1. Ödemeler 2.0
  2. Planlanmış sesli sohbetler
  3. Sesli sohbetler için mini profiller
  4. Yeni web Telegram
  5. Android’de doğrudan indirme
  6. Yeni görsellere yakınlaşma özelliği
  7. Gelişmiş video oynatıcı
  8. Android için yeni animasyonlar

Ödemeler

2017 yılında Telegram’a entegre edilen ödemeler özelliği sayesinde sohbetler esnasında ödeme yapabiliyorsunuz. Kredi kartı ödemesi kabul eden satıcılar ile alışveriş yapabilmek mümkün olurken, ayrıca gruplara da bağışlar gerçekleştirebiliyorsunuz.

Planlanmış sesli sohbetler

Clubhouse benzeri olan bu yeni sistemde gün planlaması yapacak bir grup içinde sesli sohbet planlayabilirsiniz. Tüm kullanıcılar düzenlediğiniz bu sesli sohbete gününde ve saatinde katılabilirler. Bu planlama için ise bildirim geldiğini belirtelim.

Yen web Telegram

Telegram’ın web uygulaması oldukça hantal yapıdaydı. Ancak yenilenen web arayüzünde artık daha hızlı bir kullanım sağlayabilirsiniz.

Görsellere yaklaşma özelliği

Artık yeni gelen özellik ile sohbet içindeki görsellere direkt bir şekilde büyütme hareketi yaparak inceleyebileceksiniz. Medya görüntüleyicisini açmadan yakınlaştırma yapmanız mümkün olacak.

Gelişmiş video oynatıcı

iOS üzerinden medya oynatıcı ile bir video izlerken artık ileri yada geri bölümünde parmağınız ile uzun basmanız ile videoyu ileri yada geri oynatabileceksiniz. Android’de de aynı hareketi yaparak ileri veya geri sarabilir yada ekranın sol-sağ tarafına iki kez dokunarak 10’ar saniye ileri geri sarabilirsiniz.



PAYLAŞ