Telegram yeni güncellemesi kullanımı kolaylaştırıyor - Haberler - indir.com

Telegram yeni güncellemesi kullanımı kolaylaştırıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-28 15:31:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Telegram için büyük ve kapsamlı bir güncelleme getirildi. Yeni güncellemede Telegram Web uygulamasına yönelik de önemli bir hamle yapıldı.

Telegram mesajlaşma uygulaması, WhatsApp ile birlikte başlayan yeni dönemde hızlı bir şekilde yenliklerine devam ediyor. güncelleme ile birlikte beklenen pek çok yenilik sunulurken, konuyla ilgili olarak resmi olarak bilgilendirme yapıldı.

Telegram yeni güncellemesi neler sunuyor?

Telegram için yapılan yeni güncelleme, pek çok yeni özellik sunuyor. Ancak en çok dikkat çeken Telegram Web için geliştirilen yeni sürümlerin duyurulması. Şu anda 2 farklı sürüm ile kullanılabilir hale getirilen uygulama, Telegram kullanmak isteyenlere 2 seçenek sunuyor. yeni sürüm sadece 400 KB büyüklüğünde. Mobil ve masaüstü cihazlarda kullanılabilecek olan Telegram, daha pratik bir şekilde erişilebilecek. Telegram Web K ve Telegram Web Z olarak adlandırılan iki yeni sürümün, uygulama için ilk başta kafaları karıştırması mümkün. Telegram tarafından neden böyle bir ayrıma gidildiği bilinmiyor. Ancak çeşitli özellikler ve yenilikler için 2 farklı versiyon ile testlerin yapılacağı ve sonrasında tek bir versiyon ile yola devam edileceği konuşuluyor. Bu konuda ise Telegram cephesinden bir bilgi gelmiş değil.

Telegram ödeme sistemi geliştirildi

Telegram yeni güncellemesi ödeme konusunda ise uygulamanın daha yetenekli hale gelmesini sağlıyor. 2017 yılı itibariyle ödeme botlarını devreye alan Telegram, yeni güncellemede Payments 2.0’ı devreye alıyor. böylece Telegram üzerinden ürün ve hizmet satın alımında para transferi çok daha kolay hale geliyor. Stripe gibi 8 farklı ödeme yönteminden birisini tercih edebilecek kullanıcılar, güvenli bir şekilde para transferini yapabilecek. Bu durum aynı zamanda Telegram’da daha kapsamlı bir şekilde pazar oluşmasını destekleyecek. Üstelik Telegram bu konuda ek bir komisyon da almayacak.

Uygulamada sesli görüşmeler için planlamalar yapma, planlamalara göre geri sayım başlatma, sesli görüşmelerdeki kullanıcılar için mini profil göstericisi gibi yenilikler eklenmiş durumda. medya oynatma konusunda da güncellemelerin yapıldığı uygulamada, medya göstericiyi açmadan fotoğrafları görmek mümkün. Video konusunda ise ileri ya da geri sarmak için ekranın iki yanını kullanmak gibi kısa yollar atanmış durumda.

Yenilikler Telegram’ın tüm sürümlerinde geçerli olmak üzere kullanıcılara güncelleme ile sunulmaya başlandı.





PAYLAŞ