Telefon yalnızca şarja takıldığında çalışıyorsa ne yapmalısınız? - Haberler - indir.com

Telefon yalnızca şarja takıldığında çalışıyorsa ne yapmalısınız?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-29 14:04:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Soru-Cevap

Telefonun şarjda takılı olduğu süre boyunca çalışması, pek çok farklı problemin işaretçisidir. Güvenlik açısından da tehlikeli olan bu duruma karşı, bazı önlemler alabilir, çözümleri deneyebilirsiniz. 

Telefonun sadece şarjda çalışma problemi nasıl çözülür?

Telefonlarda yaşanan yazılımsal sorunlar, bazı durumlarda bu tip problemlere yol açabilmektedir. Bu nedenle yazılımsal sorunları gidermek adına aşağıdaki önerileri değerlendirebilirsiniz. 

Oppo’dan yarım saatte batarya dolduran hızlı şarj!Oppo’dan yarım saatte batarya dolduran hızlı şarj!

Yapılabilecek öncelikli işlem, telefonun sıfırlanmasıdır. Telefon sıfırlama işlemleri ile birlikte tüm ayarlar, fabrika ayarlarına döneceği için yazılımsal bir sorun da böylece ortadan kaldırılmış olacaktır. Sıfırlama işlemlerini yapmak telefonunuzun ayarlar bölümünden sıfırlama seçeneklerini takip edebilirsiniz. düğmesini 

Güvenli Modda çalıştırma 

Bazı uygulamalar, bu tip problemlere yol açabilir. Bu nedenle sorunun uygulama kaynaklı olup olmadığını öğrenmek adına güvenli modda çalıştırmayı deneyebilirsiniz. Telefonunuzu güvenli modda çalıştırmak için tamamen kapatın ve ardından güç tuşuna basılı tutarak açın. Logo göründüğünde ise güç tuşuna basmayı bırakarak ses kısma tuşuna baısn. Cihaz yeniden başlatılıp, güvenli mod ekranı açılana kadar tuşa basılı tutmaya devam edin. Cihaz açıldıktan sonra ise telefonun şarj ve çalışma durumunu kontrol edin. Eğer şarj olmadan çalışıyorsa, yüklediğiniz uygulamaları silerek kontrol sağlayabilirsiniz.

Telefonun önbellek silme 

Bazı durumlarda telefonun ön belleğinde yaşanan sorunlardan dolayı da problem yaşanabilmektedir. Bu çözümü denemek adına ise telefonunuzun kurtarma moduna nasıl girdiğini öğrenmeniz ve tuş kombinasyonlarını deneyerek güvenli modda açarak önbellek silme işlemlerinizi yapmanız gerekir.
Tüm bu çözümler de sorun için yeterli değilse, yazılımsal kaynaklı olmadığını düşünebilirsiniz. Anakart ya da bataryada yaşanan problemler olabileceği için bu donanımların kontrol edilmesi gerekecektir. Fakat bu tip değişiklikler ve kontroller özellikle yeni çıkan telefonlarda uzman bir desteğin alınmasını gerektirecektir. Bu nedenle sorun yaşamamak ve güvenli bir çözüm bulmak adına uzman desteği almalısınız.

Android telefonlarda yüzde 100 şarj uyarı nasıl ayarlanır?



PAYLAŞ