Steam 18.8 milyonluk anlık oyuncu sayısıyla rekor kırdı - Haberler - indir.com

Steam 18.8 milyonluk anlık oyuncu sayısıyla rekor kırdı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-04 11:31:03
Editör : Görkem Günay
Kategori : Uygulama

Valve'ın yayınlanmış olan verilerine göre dün, toplam olarak 18.8 milyon oyunsever aynı anda Steam plaftormu üzerinden oyun oynuyordu. 6 Ocak 2018 tarihinde kırılmış olan rekor ise 18.5 milyondu. Yani Steam, kendi kırmış olduğu rekoru 300 bin oyuncu ile egale etmeyi başardı.

Valve'ın sahip olduğu çevrimiçi oyun platformu olan Steam, uzun yıllardır oyun hayatımızın önemli faktörlerinden birisi konumunda ve oyuncuların vazgeçilmezi haline geldi. Milyonlarca kullanıcıya sahip olan Steam, istatistikler açısından oldukça şeffaf bir platform olmasının yanı sıra hangi oyunların daha çok tercih edildiğini, anlık oyuncu sayısını ve hangi işletim sisteminin daha çok tercih edildiğini açık bir biçimde inceleyebiliyor.

Chromebook cihazlara Steam desteği geliyorChromebook cihazlara Steam desteği geliyor

Steam tarafınca yayınlanan anlık verilere göre şimdi yeni bir rekor daha kırıldı. Platform, 2 Şubat 2020'de tarihinin en çok anlık çevrimiçi oyuncu sayısına ulaştı. Açıklanan verilere göre dün, toplamda 18.8 milyon kullanıcı aynı anda çevrimiçiydi ve farklı oyunlar oynuyorlardı. Benzer bir rekor daha önce 6 Ocak 2018 tarihinde kaydedilmişti ve o tarihte Steam, 18.5 milyon kullanıcıya aynı dakikalarda ev sahipliği yapmıştı.

Steam

Zaman içerisinde Steam'ın anlık oyuncu sayısı anlık olarak artışlar gösterebiliyor. Bu yükselişlerin altında yatan neden ise genel olarak yeni çıkmış olan ve merak edilen oyunlar oluyor. Bu duruma örnek olarak 2018 yılında kırılan rekorun nedeni olarak büyük sükse yapan PUBG olmasını gösterebiliriz. 2020 tarihli bu rekora sebep olanın ne olduğu ise bilinmiyor. Fakat açıklanan verilerden yola çıkılarak popüler oyunların çoğunun büyük bir ilgiye maruz kaldığı söylenebilir.

Steam'in 2 Şubat tarihli oyuncu grafiği

Steam

Teknik eleştirmenlere göre Steam bünyesinde kırılan rekorun asıl nedeni Çin. Kısa bir süre önce paylaşmış olduğumuz haberde Steam'ın en popüler dilinin artık İngilizce olmadığını ve Çince'nin daha popüler bir hale geldiğini söylemiştik. Ayrıca son zamanlarda Çin başta olmak üzere ölümcül virüs olan Corona ile mücadele ediliyor. Hastalığın yoğun olarak yaşandığı Çin'de halk evlerinde mahsur kaldıklarından dolayı zamanını oyunlarla geçiriyor. 

Steam'deki kullanıcı sayısının artışının başka bir nedeni daha var. O da platformun, son dönemlerde popüler oyunlara ev sahipliği yapmaya başlamış olması. Ayrıca oyun sektörünün en önemli isimlerinden bir tanesi olan Electronic Arts, oyunlarını yeniden Steam'de yayınlama kararı da aldı ve bu karar, büyük bir oyuncu kitlesinin ilgisini çekti.


İlgili uygulamalar
Ocak 2020 Steam indirimleri başladıOcak 2020 Steam indirimleri başladı

PAYLAŞ