Chromebook cihazlara Steam desteği geliyor - Haberler - indir.com

Chromebook cihazlara Steam desteği geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-28 19:41:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Google şirketinde, Chrome OS Ürün Yönetimi Direktörü Kan Liu, Google’daki Chromebook ekibinin Steam’i ChromeBook’lara getireceğinin bilgisini aktardı. Bilgisayar ile beraber oynanan oyunlar için sadece Windows seçeneğinin olması genellikle birçok oyuncu tarafından eleştiri toplayan bir durumdur. Teknoloji devi Google, konuyu Steam oyunlarının Chromebook adlı cihazlarda da destekleneceğinin haberini verdi. 

ChromeOS'un ürün lideri olarak görev yapan Kan Liu, Google'ın Chromebook adlı cihazlarda Valve'ın oyun platformu Steam'i çalıştırmasına izin verildiğini dile getirdi. Oyuncuları sevindirecek olan bu yeniliğin ne zaman kullanıma sunulacağı ise henüz bilinen bir durum değildir. 

Asus'un Yeni Chromebook Modeli DuyurulduAsus'un Yeni Chromebook Modeli Duyuruldu

Windows artık geride kalabilir

Yapılan bu yenilik ile beraber Windows artık geri planda kalabilir. Linux tabanlı bir işletim sistemi olan ve ChromeOS'dan gücünü alan Chromebook adlı cihazlar 2020 yılında aralarına daha güçlü bir donanım eklemek adına çeşitli çalışmalar yürütüyorlar. Burada konu popüler oyun platformu Steam olunca, düşük performansta olacağı dile getirilen Chromebook'lar CES 2020 etkinliğinde tanıtımı gerçekleşen yeni Google Chromebook adlı cihazlar ile birlikte umut vaat ediliyor. 

CES 2020 etkinliğinde tanıtımı gerçekleşen Samsung Galaxy Chromebook, 16GB RAM, 256GB SSD, 10. Nesil Intel Ice Lake işlemci, 4K AMOLED ekran özellikleri ile beraber karşımıza çıkıyor. Oyuncular tarafından ilgi ile karşılanan ve oyunculara özel olan Chromebook'ların da yeni yıl içerisinde tanıtılması bekleniyor. Şu an için ise, Steam platformunun desteği sadece üst cihazlar için son derece mantıklı olarak görülüyor. Yakın zaman içerisinde gelmesi beklenen bu destek ile beraber Steam platformunda yer alan oyunları oynamak için Windows en iyi işletim sistemi özelliğini geride bırakabilir. Chrome OS Ürün Yönetimi Direktörü Kan Liu, bu cihazlar arasında özellikle de AMD işlemcilerden birine sahip olmak üzere daha güçlü ve daha donanımlı Chromebook'ların geldiğini dile getirdi. Yakın zaman içerisinde oyuncular için çok daha donanımlı Chromebook'ların geleceği bildirildi. 


Asus Chromebook Flip C434, Sekizinci Nesil Intel İşlemci İle Birlikte GelecekAsus Chromebook Flip C434, Sekizinci Nesil Intel İşlemci İle Birlikte Gelecek
Acer’den okullara iki yeni chromebook modeli dahaAcer’den okullara iki yeni chromebook modeli daha
Chromebook Sıfırlama YöntemleriChromebook Sıfırlama Yöntemleri

PAYLAŞ