Square, Afterpay'i 29 milyar dolara satın alıyor - Haberler - indir.com

Square, Afterpay'i 29 milyar dolara satın alıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-04 16:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Dijital ödeme şirketi olarak bilinen Square, sektörün önemli girişimlerinden birisi olan Afterpay’i satın alınıyor. Satın alma b edeli ise 29 milyar dolar.

Twitter’ın kurucu ortaklarından ve CEO’su olan Jack Dorsey için tek hedef ve girişim Twitter değil. Twitter’ın dışında Square gibi farklı girişimlere de sahip olan ünlü isim, bu alanda da iddialı olabilmek adına ciddi yatırımlarına devam ediyor. Edinilen son bilgilere göre Avustralya’daki finans teknoloji şirketi Afterpay için Square tüm şartlarda anlaşma sağladı. 2022’in ilk çeyreği itibariyle sürecin tamamlanması beklenirken mevcut satışının gerçekleşmesi Avustralya’da da bir ilkin yaşanmasını sağlayacak. Zira ülkede bugüne kadar pek çok yatırım ve satın alma yaşanmış olsa da Square tarafından yapılacak 29 milyar dolarlık satın alım, Avustralya’daki en yüksek satış olarak tarihe geçecek.

Square, yeni bir Bitcoin donanım cüzdanı üzerinde çalışıyorSquare, yeni bir Bitcoin donanım cüzdanı üzerinde çalışıyor

1 Ağustos 2021’de Duyurulmuştu

Square tarafından konuyla ilgili ilk açıklamalar 1 Ağustos’ta geldi. Şirket tarafından yapılan açıklamalarda Afterpay ile yapılan ilk görüşmelerden olumlu bir sonucun alındığı belirtildi. Anlaşmaya göre Square, Afterpay’in tüm hisselerini 29 milyar dolar karşılığında satın alacak. Ödeme alanında daha fazla etkin olmak isteyen ve sistemlerin geliştirmek isteyen Square için mevcut satın alma önemli bir kazanım sağlayacak. Bu nedenle anlaşmada herhangi bir pürüz çıkması beklenmiyor.

“Afterpay İlkelerimize Uyuyor”

Yapılan açıklamada, Jack Dorsey’in görüşlerine de yer verildi. Afterpay’in Square ilkeleriyle uyumlu olduğunu söyleyen CEO, yeni yatırımı “Afterpay ve Square şirketlerinin ortak bir hedefi var. Amacımız, finansal işlemleri daha adil, erişilebilir ve kapsayıcı hale getirmek. Afterpay de bu ilkelerimize uyuyor.” şeklinde yorumladı. Satın alma sonrasında Afterpay’daki tüm kurucu ortaklar ve üst düzey yöneticiler, Square ekibinin bir parçası olacak.

“Şimdi Al, Sonra Öde” Sistemiyle Dikkat çekmişti

Avustralyalı girişim Afterpay, sektöre giriş yaptığı andan itibaren “Şimdi al, sonra öde” sistemiyle ödemelere farklı bir yaklaşım sergilemişti. Avustralyalı Nick Molnar ve Anthony Eisen tarafından 2014’de kurulan Afterpay'in dünya genelinde yaklaşık 100 bin tedarikçisi ve 16.2 milyon müşterisi var. Sistem, BD, Avustralya ve Kanada başta olmak üzere Avrupa’da İngiltere, Fransa ve İtalya’da yaygın bir şekilde kullanılıyor.

Afterpay için son raporlar şöyleydi;





PAYLAŞ