Square, yeni bir Bitcoin donanım cüzdanı üzerinde çalışıyor - Haberler - indir.com

Square, yeni bir Bitcoin donanım cüzdanı üzerinde çalışıyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-10 09:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Kripto Para

Square'de CEO’luk görevini yapan Jack Dorsey, kullanıcılarının kripto para birimi üzerinde daha fazla kontrol sağlamak adına Bitcoin donanım cüzdanı tasarlamayı düşündüklerini dile getirdi. 

Dorsey, kullanıcıların Bitcoinlerini, Square veya farklı herhangi bir firmanın kripto para varlıklarını kontrol etmedikleri halde saklamaları için yeni bir yöntem sağlamayı amaçlıyor. Bir Bitcoin donanım cüzdanı, kullanıcıların kripto para varlıklarını güvenli bir şekilde cüzdanda tutmak ve daha sonra ise istedikleri zaman harcayıp harcamayacaklarına karar verme imkanı sunuyor. Bitcoin cüzdanları, Bitcoin diğer kripto para birimler veya geleneksel olarak para birimleri ile takas edilme imkan veren kripto borsalarında çevrimiçi veya çevrimdışı bir şekilde saklanabilir. 

Bitcoin madenciliği yeni cihazlarla daha fazla kazandırıyorBitcoin madenciliği yeni cihazlarla daha fazla kazandırıyor

Gözlemlenemeyen ve takip edilemeye bir cüzdan ile kullanıcıların onların kendilerine ait olduğunu göstermek için sadece özel anahtarlarını kullanır ve kripto para varlıklarını yönetebilirler. Fakat, bir saklama cüzdanı, kullanıcıların özel anahtarlarını farklı bir kişinin elinde tutar. Birçok saklama cüzdanı, çevrimiçi veya web tabanlı değişim cüzdanı olarak görev yapar. Dorsey ilk olarak 4 Haziran Cuma günü Twitter üzerinde gözüken Bitcoin donanım cüzdanı hakkında açıklama yaptı. Ardından aynı gün içerisinde Miami'de başlayan ve cumartesi günü de Wynwood’daki Mana Kongre Merkezi’nde düzenlenen Bitcoin 2021 konferans etkinliğinde daha fazla ayrıntı verildi.

 "Diğer donanım cüzdanlarıyla rekabet etmek istemiyoruz. Bir sonraki seviyeye taşımak ve gözetimsiz çözümlere sahip 100 milyon kişiye daha ulaşmak istiyoruz."

Bitcoin ve diğer kripto paraların popülerliği her geçen daha da artmaktadır. Sonuç olarak ise birkaç firma da kripto para varlıklarını çevrimiçi hırsızlık durumundan korumak için artan ihtiyaca hizmet vermek için ön plana çıktı. Dorsey, “Bunu yaparsak, yazılımdan donanım tasarımına kadar tamamen açık bir şekilde ve toplulukla işbirliği içinde inşa edeceğiz” ifadelerini kullandı. Bitcoin işlemleri Square adına gelişen bir iş durumuna geldi. Ödeme firması, müşterilerin Cash App mobil platformu, mart ayıyla biten yılın ilk çeyreğinde firmanın gelirinin büyük kısmı oluştu. 

Cash App, Square’in çeyrek döne için 5,06 milyar dolarlık gelir yaklaşık olarak %80'i oluşturuyordu. Bitcoin ticareti de toplamın %70'ine katkı sağlıyor. Şirketin Bitcoin geliri, 2019 yılındaki 516,5 milyon dolardan geçen 4,75 milyar dolara çıktı. Square, Ocak 2018’de müşterilerinin ödeme uygulaması ile Bitcoin satmasına ve satın almasına izin vermeye başlayacak. Ekim 2020'de firma, bilançonun bir parçası olarak 50 milyon dolar değerinde Bitcoin alımı gerçekleştirdi. Bu yılın Şubat ayı içerisinde de ek olarak 170 milyon değerinde BTC alımı yapıldı. Her iki BTC alımı da şirketin nakit varlıklarının yaklaşık olarak %5'ini oluşturuyor. En çok bilinen Bitcoin savunucularından biri olarak adından söz ettiren Jack Dorsey, bir zamanlar önde gelen kripto biriminin sonunda internetin "tek para birimi" olacağını öne sürmüştü. Dorsey’in Bitcoin konusundaki kararlılığı hala devam ettiriyor. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlıdır. 

 


Bitcoin krize mi neden olacak?Bitcoin krize mi neden olacak?
Bitcoin tekrar rekor kırdı: 63 bin doları geçtiBitcoin tekrar rekor kırdı: 63 bin doları geçti
Bitcoin neden bu kadar düştü?Bitcoin neden bu kadar düştü?

PAYLAŞ