Spotify'nin sevilen özelliği App Store'a geldi - Haberler - indir.com

Spotify'nin sevilen özelliği App Store'a geldi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-18 19:01:04
Editör : Görkem Günay
Kategori : Uygulama

Apple Music'in geçtiğimiz yıl tanıtımını yaptığı yıllık özet özelliği "Replay" 2020 çalma listesi ile kullanıma sunuldu. Apple Music Replay, işlev olarak Spotify'ın özet özelliğinden bazı farklı detaylar ile birlikte geldi. 

Apple, 2019 yılının kasım ayında Apple Music bünyesine kazandırılacak olan bir yenilikten söz etmişti. Bu yenilik, müzik dinleme platformlarının devlerinden birisi olan Spotify'da uzun zamandır gördüğümüz yıllık özet özelliğine benzer bir özellikteydi. Bu özelliğin 2020 yılı için geçerli versiyonu nihayet geçtiğimiz pazar günü kullanılmak üzere sunuldu.  ‘Apple Music Replay’, Spotify'ın yıllık özet çalma listelerinden biraz daha farklı özelliklerle geldi.

Apple istismar içeren E-Postalara karşı önlem aldı!Apple istismar içeren E-Postalara karşı önlem aldı!

Muhtemel olarak Spotify örnek alınarak geliştirilen Apple Music Replay özelliği, sahip olduğu bir detay ile Spotify özelliğinin önüne geçmiş oldu. Replay özelliği ile meydana getirilen yıllık özet listesi, her hafta güncellenerek şekil değiştiriyor ve müzik dinleme aktivitenizi sürekli olarak takip etmenizi sağlıyor. Yıl sonuna kadar güncellenen liste, yıl bittiğinde son şeklini alıyor ve o yıl en çok dinlediğiniz şarkıları barındıran bir anı defteri hâline geliyor.

"Replay 2020"ye nasıl erişilir?

apple music replay 2020 özelliği

Bu liste yalnızca yıl sonlarında erişilebilir değil. Bu da demek oluyor ki şu an da kullanıma açık olan bu özelliği dilediğiniz zaman kullanabilirsiniz. Replay listesine ulaşmak için yalnızca buraya tıklamanız ve Apple Music'in ilgili sayfasına giderek ‘Your Replay 2020’ çalma listesini müzik kütüphanenize eklemeniz yeterli.

Bu işlem tamamlandıktan sonra senenin sonuna kadar haftalık olarak yenilenen çalma listesi sayesinde müzik zevkinizin değişimini gözlemleyebileceksiniz. Ayrıca yıl bittiğinde ise genel müzik zevkinizin hangi ağırlıkta olduğunu da Spotify’dakine benzer bir şekilde görebilirsiniz. Bu özellik, Spotify’ın aksine sadece şarkı barındırıyor. Spotify ise en çok dinlenen şarkıları göstermenin yanı sıra dinlenen sanatçıların ve türlerin analizini yapıyor, dinleme sürelerini de belirterek yıl boyunca ne tür müzikler dinlediğinizin ayrıntılı bilgisini sunuyor.



PAYLAŞ