Apple istismar içeren E-Postalara karşı önlem aldı! - Haberler - indir.com

Apple istismar içeren E-Postalara karşı önlem aldı!

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-17 12:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Apple şirketinin gizlilik konusunda ne kadar titiz davrandığını bilmeyen yoktur. Kullanıcıların gizliliğini ihlal eden uygulamalara karşı tamamen karşı olan Apple'ın, çalışmalarını bu doğrultuda gerçekleştirmeyi ihmal etmiyor. Bunun yanı sıra yakın zaman içerisinde yapılan bir araştırma ile beraber Apple'ın çocuk istismarı içerikli olan e-postaları engellediği ortaya çıktı. Konuyla ilgili yapılan araştırmalardan elde edilen bilgilere göre Apple, e-posta hizmetinde çocuk istismarı içerikli e-postarı engelleyerek kullanıcılara daha rahat bir kullanım sunmayı hedefliyor. Kullanıcıların e-posta içeriklerini denetlemek, Apple şirketinin gizlilik politikalarının bir parçası olmadığı için bir takım endişeleri de gündeme getirmiyor değil. Söz konusu bu sürecin Apple tarafından kullanıcı e-postalarının aktif bir şekilde taranmasını içermediği dile getirildi. Peki Apple, e-posta içeriğini birebir taramadan bazı e-postaları nasıl engelliyor? 

Apple tarafından istismar içerikli e-postalar algılanacak

Apple, her zaman kullanıcılarının güvenliğini ön planda tutan bir şirket olarak anıldı. Yapılan değişikliklerle beraber istismar içeren fotoğraf ve videolar şirket tarafından otomatik olarak algılanarak kullanım profesyonel hale getirilecek. Burada yapılan işlemi aslında basit bir şekilde anlatmak mümkündür. Apple tarafından yapılan işlem, tam olarak daha önce "çocuk istismarı içeren materyaller" şeklinde işaretlenmiş fotoğraf ve videoların otomatik bir şekilde algılanması şeklinde gerçekleştirilecek diyebiliriz. Söz konusu bu fotoğraflar ve videolar, meta verilerinde kendilerine özgü imzalar içeriyor ve bu imzalarında zararlı olduğunu gösteren bir isim veriliyor. 

Apple'dan iMac için radikal bir patent aldı!Apple'dan iMac için radikal bir patent aldı!

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden Apple, sunucular üzerinden gönderilen e-postaları analiz eden bir sistem, bir e-posta üzerinde bu imzaları algılarsa e-posta anında işaretleniyor. Sürecin ilerlediği dönemde belirli e-postaların engellendiği ve incelemeyi beklediğini de belirtmek gerekiyor. Kontrolden geçmeyecek hiç bir içerik kalmayacak gibi gözüküyor. Yapılacak olan tüm bu adımların akabinde ortada şüpheli bir durum bulunması halinde bir operatör ya da bu işle görevlendirilmiş kişilerin nihai bir karara varmak adına e-postayı kontrol edeceği de dile getirildi. Bu duruma göre analiz edilen e-postaların onay alıp almayacağı ya da yetkili kişilere e-postlar hakkında bilgi verip vermeyeceği konuları içinde sorumlu olunacak. Teknoloji devi Apple'ın bir e-posta içeriğinde çocuk istismarı içeriği bulduğunu ve şirketin kullanıcının adı, adresi ve telefon numarası gibi ayrıntılarına anında ulaşım sağlanacak ve gerekli yerlerde bilgilendirilecek. 

Bu yöntem gizlilik politikasına uygun mu değil mi?

Söz konusuyla ilgili olarak merak edilen güvenlik noktasında ise Surrey Üniversitesi'nde siber güvenlik profesörü olan Alan Woodward "Bence Apple'ın sağladığı denge iyi. Bilinen görüntüler için arama yapılmasına izin veriyor ancak e-postalar içinde arama yapma işinin kötüye kullanılmasını önlemek için güvenlik önlemleri de hala mevcut" açıklaması yapıldı. Çocuk istismarı ve çocuk pornografisinin önüne geçmek adına Apple şirketinin doğru yönde ilerlediğini düşünen birçok kullanıcı vardır. Kullanıcılar Apple'ın bu hareketine karşılık olarak, yasa dışı olan bu tarz içerikleri tespit etme konusunda herhangi bir gizlilik politikasının ihlal edilmediği ve hiç bir gizlilik endişesini de gündeme getiren yorumlar yapıldı. 

 


Apple'ın eski iPhone'ları yavaşlatması şirkete pahalıya mal oldu!Apple'ın eski iPhone'ları yavaşlatması şirkete pahalıya mal oldu!
Apple'dan uygun fiyatlı HomePod geliyorApple'dan uygun fiyatlı HomePod geliyor
Kablosuz kulaklıklar pazarını Apple AirPods ile domine ettiKablosuz kulaklıklar pazarını Apple AirPods ile domine etti

PAYLAŞ