Spotify Lite kullanıma sunuldu! - Haberler - indir.com

Spotify Lite kullanıma sunuldu!

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-09 11:33:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Bilindiği üzere büyük boyutlu sosyal medyaların bir de her zaman küçük boyutlu versiyonları geliştirilmiştir. Facebook, Instagram, Messenger ya da Uber gibi popüler platformların her birinin küçük boyutları da mevcuttur. Spotify'da küçük boyutlu versiyonu ile sektörde adından söz ettiren bir platform oldu. Spotify tarafından sunulan Lite sürümü, boyut olarak diğerinden daha küçük olacak ve güncelleme işlemleri de ana Spotify uygulamasına göre daha kolay gerçekleşecek. 

Sporift Lite uygulaması artık Android kullanıcılarına tam 36 ülkede kullanıma sunulacak. Yapılan çalışmalar sonucunda Spotify Lite uygulaması tam 36 ülkede aktif olarak kullanıma sunulacak. Müzik dünyasının ileri gelen platformlarından Spotify, daha küçük boyutlu olma özelliğine sahip olan Spotify Lite sürümünü şimdi Android cihazlarda da kullanılacak şekilde düzenleyerek 36 ülkede aktif olarak kullanıma sundu. Söz konusu bu uygulamanın Android versiyonu 10 MB'ın altında olup Temel özellikleri itibariyle çalışılacak şekilde tasarlandı. Spotify üzerinden dinlenilecek olan şarkı başına ise 0.5 MB kullanılacak şekilde uygulama baştan tasarlandı. 

Spotify Lite kullanıcılarını üzdü!Spotify Lite kullanıcılarını üzdü!

Spotify Lite, Android cihazlar için sunuldu

Spotify Lite'ın mevcut kullanıcı arayüzü Android platformunda yer alan uygulamaya benzer şekilde tasarlandı. Spotify Lite'ın Android sürümünde yer alan ek özelliklere değinmek gerekirse, müzik akışı için mobil veri haklarınızı kontrol etmek için ve uygulamanın sizi herhangi bir durumda uyarmadan önce, ne kadar veri kullanımına izin verileceği hakkında bir sınır belirlemek de ek özellikler arasında yer alıyor. Uygulamanın bir diğer farkı ise, ana uygulamaya göre biraz daha hafifletilmiş bir arayüze sahip olması, indirmiş olduğunuz şarkıları ve çalma listelerini Sık Kullanılanlar adlı alanda Kütüphaneniz yazan kısımda yer alacak. 

Akıllı cep telefonunuzda zaten standart Spotify uygulamasını kullanıyorsanız, diğer uygulamaya geçiş yapmanıza gerek yoktur. Burada sadece veri kullanımında tasarruf yapmak için özel seçenekler sunuluyor. Burada dikkat etmeniz gereken konu ise depolama seçeneği olacak. Depola alanınız doluyorsa Spotify Lite uygulamasına geçiş yapmanızda fayda vardır. 

Spotify Lite'ın Android'in sunulduğu 36 ülke

Brezilya, Kanada, Meksika, Arjantin, Peru, Şili, Kolombiya, Bolivya, Kosta Rika, Dominik Cumhuriyeti, Ekvador, El Salvador, Guatemala, Honduras, Nikaragua, Panama, Paraguay, Uruguay, Suudi Arabistan , Mısır, Cezayir, Lübnan, Fas, Tunus, Umman, Ürdün, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Katar, Güney Afrika, Endonezya, Filipinler.

Spotify Lite'in Özellikleri

Spotify uygulaması 100 MB boyutunda olup Spotify Lite ise 15 MB boyutundadır. Bu da uygulamanın akıllı cihazınızda daha az alan kaplayacağını gösterir. Uygulamadaki en büyük eksiklik ise çevrimdışı olduğunuz taktirde içerikleri dinleyemiyor olmanızdır. Uygulamanın tasarlanmasında esas amaç. veri tasarrufu sağlamaktır. Yani veri tasarrufu sağlamak amacıyla geliştirilen bu uygulamanın neden bu şekilde bir özelliğe sahip olmadığı ise akıllarda soru işaretidir. Spotify Lite sürümünde yüksek sesle çal özelliği de yer almıyor. Bunun yanı sıra aynı zamanda uygulama üzerinden çaldığınız şarkıların kablosuz ses cihazlarından sorunsuz bir şekilde çalmasını sağlayacak olan Spotify Connect adlı özellikte bu uygulamada bulunmuyor. 


İlgili uygulamalar
Spotify Lite Android Uygulaması YayınlandıSpotify Lite Android Uygulaması Yayınlandı
Spotify Lite Yakında Türkiye'de Aktif Hale GelebilirSpotify Lite Yakında Türkiye'de Aktif Hale Gelebilir

PAYLAŞ