Spotify Lite Yakında Türkiye'de Aktif Hale Gelebilir - Haberler - indir.com

Spotify Lite Yakında Türkiye'de Aktif Hale Gelebilir

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-15 12:02:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en fazla abonesine sahip olan Spotify’nin daha az hücresel veri tüketen sürümü Spotify Lite, daha fazla ülkede kullanıma açılıyor.

Spotify Lite sürümünün demo olarak sadece belirli ülkelerde kullanıma açılmıştı. Merakla beklenen yeni sürümün yakın zamanda farklı ülkelerde de hizmet vermeye başlayacağı haberi geldi.

Spotify ücretsiz kullanım özellikleri artırıyorSpotify ücretsiz kullanım özellikleri artırıyor

Spotify Lite Özellikleri

Dünyanın en büyük dijital müzik platformları arasında yer alan Spotify, kullanıcılarını internet paketi aşım sorunundan kurtarıyor. Bu sorunu az da olsa azaltmak için, geçtiğimiz dönemlerde spotify veri tasarrufu güncellemesini getirmişti. Ancak bu mod, şarkılarda kalite düşmesine ya da az da olsa ses bozulmalarına neden olabiliyordu. Spotfy Lite ise veri tasarrufunda meydana gelen bu bozulmalara sahip değildi. Şuanda beta sürüm olarak Hindistan’da denen sürüm daha fazla ülkede kullanıma erişecek.

Spotify Lite Android Uygulaması Yayınlandı

Yakın bir zamanda Türkiye’de de kullanıma açılması beklenen Spotify Lite, sadece 11MB’lık yer kaplıyor. Normal Spotfy ile aynı görünüm ve ara yüzde sahip olan yeni sürüm, Spotify Connect ve Podcast dışında kullanıcıların alışmış olduğu tüm kolaylıkları aynı şekilde sunuyor. Normal Spotify dışında tek farklı özelliği ise, ay boyunca dinlediğiniz şarkıların internetinizden ne kadar tükettiğini gösteren bir takip seçeneğinin bulunması. Ayrıca internet paketini takip edemeyenler için yeni sürümde, mobil veri kullanım limiti seçeneği de bulunuyor. Bu sayede veri aşım sorununuzun önüne geçmesi hedeflenen sürüm aynı zamanda çevrim içi kullanımda, normal sürümden daha az hücresel veri kullanımı sağlıyor.

Spotify’nin depolama alanı daha fazla olan cihazlardaki ülkelere erişim sağlayabilmeyi hedefleri Spotify Lise sürümü bildiğiniz üzere şimdilik sadece Anroid telefonlara yüklenebiliyordu. Ancak bu sürümün yakın zamanda iPhone’lar içinde uygun hale getirileceği geçtiğimiz Spotify geliştiricileri tarafından açıklandı.


İlgili uygulamalar
Spotify Lite kullanıcılarını üzdü!Spotify Lite kullanıcılarını üzdü!
Spotify ücretsiz sürüme bomba bir özellik geliyorSpotify ücretsiz sürüme bomba bir özellik geliyor

PAYLAŞ