Snapchat’in 'Dynamic Ads' özelliği dünya genelinde kullanıma sunuluyor - Haberler - indir.com

Snapchat’in 'Dynamic Ads' özelliği dünya genelinde kullanıma sunuluyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-04 19:31:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Snap, bugün yapmış olduğu duyuru ile Dynamic Ads özelliğinin global olarak yayınlanacağını kullanıcılarına duyurdu. Bu özellik sayesinde reklam veren kişiler ya da kurumlar, anlık olarak kendi reklamlarını oluşturup paylaşımda bulunabiliyor.

Sosyal medya mecralarının ücretsiz kullanılmasının en temel sebebi, aslında reklam veren kişi ve kurumların bu platformlara oldukça ciddi meblağlar ödüyor olmasıdır. Haliyle bu mecralar, reklam gelirlerini artırabilmek için yeni yöntemler geliştirir. 

Twitter'da tweet zamanlama dönemi başlıyorTwitter'da tweet zamanlama dönemi başlıyor

Bu yöntemlerde biri de geçtiğimiz sonbaharda Snap'in gelşitirdiği Dynamics Ads özelliği olmuştu. Bu yöntemde reklam veren kişi ve kurumlar, kendi arzularına göre bir reklamı anında oluşturma şansına kavuşuyordu. Özellik şimdi de dünya çapında kullanılabilir duruma gelecek.

Dynamic Ads nedir?

Snapchat Dynamic Ads, uygulamanın içerisinde yer alan ve işletmelerin çok kosa sürede reklam oluşturabilmesini sağlayan bir araç. Bu araçtan faydalanarak işletmeler, farklı taslaklar üzerinden kendi reklamlarını oluşturabiliyor.

Dynamic Ads'in standart bir paylaşım aracından farklı olarak bazı özellikleri bulunuyor. Bu araç yoluyla üretilen reklamlar, anlık bir şekilde reklama bakan kişiye göre özelleştirilebiliyor. Ayrıca yukarı kaydırma, uygulama içinde satın alma gibi özellikler de bulunuyor. Şimdiye kadar yalnızca ABD’de kullanılan özellik, artık dünya genelinde erişime açılıyor.

Sosyal medyada reklam rekabeti

Dynamic Ads ilk ortaya çıktığı zaman reklamcılar özellikle Instagram'da rekabetin çok kızıştığından ve platformun, reklam açısından çok kalabalık hale geldiğinden şikayet ediyordu. Snapchat, tabii ki Instagram kadar popüler değil fakat 229 milyon günlük aktif kullanıcı ile büyük bir güç konumunda. Snapchat’in reklamları, özellikle doğrudan müşteriye satış yapan markalar için daha uygun bir alternatif olabiliyor. 

Koronavirüs salgını da sektördeki dengelerin değişmesine sebep oldu. Öncelikle olarak bu dönemde, doğrudan etkileşimli reklamların platformlara sağladığı kazanç ciddi oranda artış gösterdi. Ek olarak insanların evlerinde zaman geçirmek zorunda kaldıkları bu dönemde pek çok marka için müşterilere ulaşmanın en iyi yolu sosyal medya haline geldi. Snapchat’in açıkladığı rakamlara göre nisan ayında çevrimiçi satışlar 10 yılın zirvesine çıktı ve geçen yıla kıyasla %23,8 artış gösterdi. Şirketler dijitale geçtikçe sosyal medya platformları da reklam yapmanın yeni yollarını bulacak.


İlgili uygulamalar
Instagram Instagram "İki katlı hikayeler" özelliğini test ediyor

PAYLAŞ