Slack nedir ve nasıl kullanılır ? - Haberler - indir.com

Slack nedir ve nasıl kullanılır ?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-12-01 15:00:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Donanım

Takım içi iletişim ve etkileşim platformu olarak nitelendirebileceğimiz Slack uygulamasının, git gide artan popülerliği sayesinde önemli bir şirket içi iletişim uygulaması olmaya başladığını söyleyebiliriz.

Slack uygulaması özellikle şirketlerin eleman sayısı arttıkça kullanımı ve yararları ile farkını hissettiriyor. Ücretsiz ve kolay kullanımı sayesinde şirketlerin ve beraber çalışan ekiplerin dikkatini çekmeyi başaran Slack uygulaması, 1.5 yıl öncesine kadar çoğu firmanın, varlığından haberdar bile olmamasına rağmen kısa sürede dünya çapında büyük bir ivme almıştır.

Ücretsiz ve ücretli versiyonları bulunmasına rağmen ücretsiz versiyonunda da rahatsız edici kısıtlamaların olmaması sebebiyle kullanıcıların rahatlıkla bu teknolojiyi denemesini sağlayan Slack, şu an için günlük yaklaşık ücretsiz 70, ücretli olarak 20 bin kullanıcıya hizmet vermektedir. BuzzFeed, Heroku, Soundcloud, Rdio, Medium gibi şirketlerin kullandığını duyurduğu Slack, "Be less busy" (Daha az meşgul ol) sloganını tam olarak yerine getiriyor diyebiliriz. Takım içi iletişim alanında oldukça etkili uygulamalar bulunmasına rağmen Slack bu alanda ücretsiz ve kullanıcı dostu arayüzü sayesinde hepsinin bir adım önüne geçmeyi başarmıştır.

Neden Slack Kullanmalıyız? 

30'dan fazla programlama dilini destekliyor

Özellikle bilişim alanında hizmet veren firmaların tercih ettiği Slack uygulaması, kolaylık sağlaması açısından şirket içerisindeki kod paylaşımını desteklemek amacıyla +30 programlama dilini destekliyor.

Mobil ve masaüstü için bildirim özelliği

Slack'in en çok beğenilen özelliklerinden biri de hiç kuşku yok ki bildirim özelliği ve bildirim sesleridir. Kendine has bildirim seslerine sahip olan Slack, hem masaüstü hem de mobil bildirimlerde oldukça başarılıdır. Mobil bildirimin aktif edilmesi durumunda Slack otomatik olarak mail ile bildirimi devre dışı bırakmaktadır.

Mesajlaşma servisleri kadar rahat bir kullanım

WhatsApp, Skype gibi çok tercih edilen servislerden hiçbir eksik yanı olmayan Slack, aynı zamanda dosya gönderimi, kod paylaşımı konularında da kullanıcılarına destek vermektedir.

Slack grupları

Uygulama sayesinde iş dallarına göre gruplar ayarlayabilir, örneğin araştırma, yazılım, tasarım vb. gruplar açarak bu alanda çalışan kişilerin kendi aralarında bilgi alışverişi yapabileceği küçük toplantıların yapıldığı alanlar bile açabilirsiniz. Açılan grupları ister dışarıya açık isterseniz de kapalı olarak konumlandırabilirsiniz.

Slackbot

Slack'in pek yakında Siri'ye rakip olacak bir Slackbot yaratacağını açıklaması da büyük merak uyandırdı. İçerisinde bir Slackbot olan ve üye olup panele girdiğiniz an sizi karşılayan Slackbot daha kişiselleştirebilir bir bot haline gelecek gibi duruyor.

Slack için Amazon'dan 9 Milyar!

Kurumsal taraftaki büyümesi sonrasında kurumsal pazara odaklanan ve teknoloji devlerinin rüyası haline gelen Slack, 500 milyon dolar yatırım alıyor. Bu yatırım sayesinde değerlemesini 5 milyar dolara çıkaracağı ifade edilen Slack, son olarak Amazon'un müthiş teklifiyle gündeme geldi.

Bloomberg'in haberine göre, Amazon, Slack'i satın almak için yaklaşık 9 milyar dolar teklif verdi. Yatırım haberi henüz doğrulanmazken, farklı kaynaklardan gelen haberler iddianın doğruluk ihtimalini oldukça güçlendiriyor.





PAYLAŞ