Seagate'ten 16 TB HDD İçin Son Hazırlıklar - Haberler - indir.com

Seagate'ten 16 TB HDD İçin Son Hazırlıklar

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-08 15:32:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Harici hard disk üreticileri artık modellerinde sunmuş oldukları kapasiteleri arttırmaya gidecek. Bu artış ile ortalama birim fiyatında da artış sağlayarak düşük gelirleri artırmayı hedefliyor. HDD sektöründe genel satışların düşüşe geçmesinden ötürü üretici markalar ise kapasite artırarak ortalama birim fiyatını yükseltmeyi hedefliyor. Seagate tarafından yapılan açıklamada ise 16 TB kapasiteye sahip HDD disklerin sevkiyatına başlayacağının duyurusunu gerçekleştirdi. 3.5 inçlik helyum damgaya sahip 16 TB HDD ürünlerini bu yılın ikinci yarısında satışa çıkacakken 2020 yılında en çok gelir getiren ürün kategorisi olacak.

Seagate’den Kapasite Rekoru

Seagate, profesyonel fotoğrafçıları hedeflediği 12TB kapasiteli yeni diskini duyurdu.Seagate, profesyonel fotoğrafçıları hedeflediği 12TB kapasiteli yeni diskini duyurdu.

Geçtiğimiz yıl 16TB kapasiteli Exos X16 HDD ürünmlerini HAMR teknolojisi ile üretileceği duyurulmuştu. HAMR bir veri kayıt süreci sonrasında ısıdan yardım alıyor. Lazer veri yazılan plaka ısıtılarak 450 derece seviyesi getiriliyor. HAMR diskler ise yılın başında bazı müşterilere örnek olarak sunulmuştu. Ancak hacimli üretim sürecinde ise şirket PMR-TDMR teknolojilerini tercih etmiş durumda. Geleneksel olan PMR teknolojisi birbirine paralel manyetik izler üzerine yazıyor. TDMR ise iki boyutlu manyetik kayıt performansını arttırıyor. Bu diskler 9 plakalı bir mimariye sahip durumda. Geçtiğimiz yıllarda 7 olan bu plaka sayısı sekiz ve şimdi ise dokuza yükseltilmiş durumda.

Dokuz plaka ile yoğunluk artarken müşteri için de maliyetlerin düşmesi gerçekleşmiş oluyor. Ortalama satış fiyatı da artarken Seagate’nin diğer yandan 18 TB kapasiteye sahip HDD ürünü için de testlere başladığı belirtiliyor. Bu disk de ise birbiri üzerine binen manyetik izlere veri yazan SMR teknoloji baz alınıyor. Yıl sonuna doğru örneklemesi başlayacak olan bu modelin daha maliyetli olan HAMR teknolojisini ise 20 TB ve daha yüksek boyutlu disklere görebiliriz. Bakalım Seagate’nin bu diskleri nasıl bir fiyat etiketine sahip olacak göreceğiz.


Seagate'den Yeni 2 TB'lık SSD TanıtıldıSeagate'den Yeni 2 TB'lık SSD Tanıtıldı

PAYLAŞ