Seagate, profesyonel fotoğrafçıları hedeflediği 12TB kapasiteli yeni diskini duyurdu. - Haberler - indir.com

Seagate, profesyonel fotoğrafçıları hedeflediği 12TB kapasiteli yeni diskini duyurdu.

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-10-09 13:40:00
Editör : Volkan Deniz İkiz
Kategori : Donanım

Seagate, geçtiğimiz günlerde 12TB'lık devasa bir depolama kapasitesi sunan yeni sabit diskinin tanıtımını gerçekleştirdi. Günümüzdeki 2TB, 4TB gibi depolama alanları yetmeyen kullanıcıları için 12TB'lık bu disk bulunmaz nimet olarak Seagate müşterilerinin imdadına yetişecek.

BarraCuda Pro, özellikle 4K video veya büyük boyutlara sahip olan RAW fotoğrafları depolayan profesyoneller için üretilen bir sabit disk olarak piyasaya giriyor. Seagate, aynı zamanda artan AR,VR teknolojilerine dikkat çekerek büyük kapasiteli sabit disklerin önemini bir kez daha vurguluyor.

Seagate 12TB'lık yeni sabit diskini duyurdu

Seagate'nin yeni sabit diski 7200rpm'lik bir dönüş hızına sahip olmakla birlikte 256 MB'lık önbellek boyutuna sahip ve bu da daha hızlı dosya aktarımına katkıda bulunuyor.

Ayrıca Seagate, 12TB boyutunsa IronWolf sabit disk sürücülerinin de duyurusunu gerçekleştirdi. Bu da BarraCuda gibi yüksek kapasiteli depolama çözümlerini bir arada barındırıyor. IronWolf sayesinde birden fazla kullanıcı sürücüye erişebiliyor ve bu da dosya paylaşımı, uzaktan erişim gibi konularda IronWolf serisini önplana çıkarıyor.

Ortalama bir bilgisayar kullanıcısı için 12TB'lık sabit disk oldukça yüksek, zira günümüzde 500GB'lık bir sabit disk bile çoğu kullanıcıya çok büyük geliyor. Zaten Seagate'nin 12TB'lık BarraCuda 12TB Pro, 530 dolarlık yurt dışı fiyatına sahip ve bu fiyat profesyonel kullanıcılar için ortalama bir düzeyde.





PAYLAŞ