Samsung Yeni CEO'sunu ve Rekor Kar Oranını Açıkladı - Haberler - indir.com

Samsung Yeni CEO'sunu ve Rekor Kar Oranını Açıkladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-11-01 16:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Samsung Display ve Samsung Electronics CEO'su olan Kwon Oh-hyun tarafından geçtiğimiz hafta benzeri görülmemiş bir kriz nedeni ile istifa edeceği haberleri gündeme gelmişti. Bugün ise önemli açıklamalar yapan Samsung şirketi, hem yeni CEO'larının ismini hem de rekor orandaki kar elde ettiklerini açıkladı. Samsung şirketinin 3 farklı iş kolu için yeni CEO'lar getirdiği duyuruldu ve bileşen teknolojileri için Kim Kin-nam, tüketici elektroniği için Kim Hyun-suk ve mobil bilgi teknolojileri için ise Koh Dong-jin adlı isimler CEO mevkilerine atandılar.

Şirketin eski ceolarının istifa kararlarınıda açıklayan Samsung, yeni yıla yeni yönetim kadrosu ile girmeyi planladığı belirtiliyor. Bu üst düzey yönetimde ortaya çıkan istifa ve kopukluklar haricinde şirketin oldukça başarılı bir çeyreği geride bıraktığı ifade ediliyor. Samsung yılın üçüncü çeyreğinde rekor oranda kar beklediğini Ekim ayının başında açıklamıştı. Bugün CEO duyuruları ile beraber ise 3. Çeyrek için finansal raporlar yayınlandı ve Güney Kore'li şirketin 12.91 milyar dolar kar elde ettiği açıklandı.

55.4 milyar dolar gelir elde eden Samsung'un 2017 yılının 2.çeyreğinde 12.6 milyar dolar kar elde ettiğini hatırlatalım. Samsung'un bu rekor seviyede kar etmesindeki en büyük etmen olarak ise geçtiğimiz aylarda satışa sunulan Galaxy Note 8 modeli olduğu düşünülüyor.





PAYLAŞ