Samsung Bixby nasıl devre dışı bırakılır? - Haberler - indir.com

Samsung Bixby nasıl devre dışı bırakılır?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-17 21:23:29
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Soru-Cevap

Samsung Bixby sesli asistanı, rakipleriyle karşılaştırıldığında telefonun tüm özelliklerine ve ayarlarına çok daha kapsamlı bir şekilde erişebilmesine rağmen,  dil desteği konusunda yetersiz ve rakipleriyle kıyaslandığında oldukça geri kalmış durumda. Google Asistan ve Apple Siri  gibi sesli asistanların yanında geri kalan ve oldukça eksiği bulunan uygulamanın bu eksiklerini, kullanıcılar da fark etti. Bunun yanında S8 serisi ile kullanıma sunulan fiziksel Bixby tuşunu birçok kullanıcı gereksiz bulsa da Samsung, Galaxy S9'da Bixby düğmesi yer aldı ve bu ısrarından vazgeçmedi.

Özellikle Galaxy S9 serisinde, S8 ile aynı noktada sol tarafta ses düğmelerinin altında yer alan Bixby tuşu yanlışlıkla basılmalar sonucu bazı kullanıcıları yıldırmış durumda.  Kullanıcıların kendilerini rahatsız eden bu tuş hakkında endişelenmelerine gerek yok çünkü Bixby tuşunu devre dışı bırakmak mümkün.

Bixby tuşu nasıl kapatılır ve Bixby nasıl devre dışı bırakılır?

  1. İlk olarak ana ekrana gelin.
  2. Daha sonra ana ekranınızı sağa kaydırarak Bixby Ana sayfasına gidin.
  3. Sayfada, üç nokta menüsünü açın ve 'Ayarlar'ı seçin.
  4. Burada 'Bixby Voice' veya 'Bixby Ses' yazan yeri devre dışı bırakın.
  5. Bu adımları takip ettiğinizde Bixby artık kullanılamayacaktır.

Eğer Bixby'nin en yeni sürümünü kullanıyorsanız, bu işlem çok daha kolay da olabilir. Ayarlar menüsünün üst kısmında, tuşu açıp kapamanızı sağlayan bir kart var. Bu ayarlama ile telefonunuzun ekranının sol kısmından sağa doğru çektiğinizde Bixby'yi kullanmaya devam edebiliyorsunuz ancak fiziksel tuşa bastığınızda herhangi bir etkileşim olmuyor.





PAYLAŞ