Saldırıya uğrayan Kucoin borsasında zarar 200 milyon dolar - Haberler - indir.com

Saldırıya uğrayan Kucoin borsasında zarar 200 milyon dolar

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-28 15:15:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

Sıcak cüzdanlara saldırı düzenleyen hackerlar toplamda 200 Milyon Dolar'a tekabül eden BTC, ETH, USDT ve diğer ERC-20 kripto paraları borsadan kaçırdı. Borsa kaçırılan paraların peşine düştü.

Kripto para dünyasının giderek daha fazla ilgi ve yatırımcı çekmeye başladığı son dönemlerde siber saldırganlar da dikkatlerini bu alana vermiş durumda. Sık sık kripto para borsalarının siber saldırıya uğradığını ve yüz milyonlarca Dolar kaybettiğini duyuyoruz.

Büyük telefon sevmeyenlere özel amiral gemisi Sony Xperia 5 IIBüyük telefon sevmeyenlere özel amiral gemisi Sony Xperia 5 II

Dev borsa hacklendi

Dün yapılan açıklamalara göre en büyük borsalardan birisi olan Kucoin siber saldırıya maruz kaldı ve saldırganlar sıcak cüzdanlarda bulunan yaklaşık olarak 200 milyon dolar değerindeki kripto varlık ile kayıplara karıştı.

Çalınan varlıklar arasında 153 milyon dolar değerinde BTC, ETH ve ERC-20 tabanlı kripto paralar çoğunluğu oluştururken 20 milyon dolar civarında USDT kripto parası ve diğer bazı kripto paralar yer alıyor. Saldırganlar bu paraları en kolay çekilecek birimlere çevirerek borsadan çıkarmış durumda.

Genelde borsalar saldırıya uğradığı zaman yatırımcılara telafi yapması zaman zaman mümkün olmuyor ancak Kucoin bir sigorta platformu kurmuştu. Bu sigorta platformu sayesinde zarar gören yatırımcıların zararlarının kısa sürede karşılanacağı belirtiliyor. Diğer taraftan 22 milyon dolar değerinde USDT birimi Theta tarafından dondurulmuş durumda. Diğer bazı kripto para sahipleri de çalınan varlıkları ağda dondurmuş durumda. Ayrıca 22 farklı borsa ile temasa geçen Kucoin; çalınan varlıkların satılmasını engellemek için çalışma başlattı.



PAYLAŞ