Büyük telefon sevmeyenlere özel amiral gemisi Sony Xperia 5 II - Haberler - indir.com

Büyük telefon sevmeyenlere özel amiral gemisi Sony Xperia 5 II

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-18 14:00:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Akıllı Telefonlar

Sony büyük telefon sevmeyenleri son derece mutlu edecek yeni bir akıllı telefon çıkardı. Amiral gemisi seviyesinde özellikler sunan Sony Xperia 5 II, kompakt tasarım, 120 Hz ekran ve Snapdragon 865 ile birlikte geliyor

Japon teknoloji devi Sony düzenlemiş olduğu çevrimiçi etkinlik kapsamında Sony Xperia 5 II isimli (diğer adıyla Xperia 5 Mark 2) yeni akıllı telefonunun tanıtımını gerçekleştirdi.

Kanatlı ekrana sahip LG Wing tanıtıldıKanatlı ekrana sahip LG Wing tanıtıldı

Sony 1 II'nin daha küçük ve geliştirilmiş versiyonu olarak karşımıza çıkan bu yeni nesil cihazda IP68/IPX5 sertifikalı ve 8 mm kalınlığında cam gövde var.

Snapdragon 865 işlemci ve 120 Hz ekran

Yeni çıkan akıllı telefon 2020 standartlarına göre küçük bir boyut sayılabilecek 6.1 inç boyutunda ve OLED ekrana sahip. Gorilla Glass 6 korumalı ekran paneli, FHD+ çözünürlük, HDR desteği ve 120 Hz tazeleme oranı sunuyor.

Sony Xperia 5 II, Call of Duty Mobile'da 120 fps'yi destekleyen ilk akıllı telefon unvanına sahip olarak piyasaya sürüldü. Cihaz gücünü entegre 5G modemli Snapdragon 865 işlemci ve 8 GB RAM'den alıyor.

30 dakikada %50 şarj olabilen batarya

Akıllı telefonun 128 GB ve 256 GB dahili depolama seçenekleri müşterilerinin tercihine sunulmuş. Ayrıca çift SIM desteği, microSD kat yuvası ve NFC modülü ile geldiğini belirtelim.

Sony Xperia 5 II ihtiyaç duyduğu enerjiyi 21 watt hızlı şarj destekli 4.000 mAh pilden alıyor. Ancak birlikte verilen şarj cihazının gücü 18 watt. Bu şarj adaptörü ile bile 30 dakikada %50 şarj olabiliyor.

3.5 mm kulaklık girişi de var

Sony'nin yeni cihazı yüksek çözünürlüklü (Hi Res) ses deneyimi sunan stereo hoparlörler ile donatılmış durumda. En çok ilgi çekici özelliklerinden biri de şu an çoğunlukla ekonomik telefonlarda görebildiğimiz ve alışık olduğumuz 3.5 mm kulaklık girişine sahip olması.

Arka kamera sistemi 12 megapiksel çözünürlüğe sahip üç görüntü sensörü içeriyor. Saniyede 120 kare hızında 4K HDR video çekebilen telefonda OIS desteği de mevcut. Ayrıca JPG + RAW formatlarında görüntü kaydı yapabiliyor.

Fiyat etiketi de belli oldu

Ana kamera modülünde yer alan lenslerin ZEISS imzalı olduğunu ve yansıma önleyici cam ile korunduklarını da belirtmek gerekiyor. Selfie kamerasının özellikleri ise şimdilik açıklanmış değil. Akıllı telefon kutudan Android 10 işletim sistemi ile çıkacak.

Sony Xperia 5 II, Avrupa'da siyah, mavi ve gri renk seçenekleri ile boy gösterecek. Bu yılın dördüncü çeyreğinde piyasaya sürülmesi beklenen akıllı telefonun fiyat etiketi ise 900 Euro



PAYLAŞ