Sahibinden.com'a Rekabet Soruşturması Başlatıldı - Haberler - indir.com

Sahibinden.com'a Rekabet Soruşturması Başlatıldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-06-07 11:32:45
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Türkiye'nin ve dünyanın en büyük e-ticaret sitelerinden birisi olan Sahibinden, ülkemizde yoğun ve kullanım oranı yüksek bir site diyebiliriz. İçerisinde hem 2.el hem de sıfır şeklinde birçok ürün bulunuyor. Ancak son saatler içerisinde sıcak bir haber geldi ve Rekabet Kurumu, Sahibinden.com'a bir soruşturma başlattığının duyurusunu gerçekleştirdi. Konu ile alakalı ilgili resmi Kurum'un sitesinde yaptığı açıklama ise şu şekilde 'Sahibinden Bilgi Teknolojileri Pazarlama ve Ticareti A.Ş.'nin hâkim durumunu aşırı fiyat uygulamak suretiyle kötüye kullandığı iddiası üzerine yürütülen önaraştırma, Rekabet Kurulu tarafından karara bağlandı.' Denildi.

Son zamanlarda ise Sahibinden şirketi içi çeşitli emlakçı esnafından aşırı aidat kesildiğine dair şikayetler artmaya başlamıştı. Konu ile alakalı detaylı hukuk süreci hakkındaki açıklama ise şu şekilde;

"Sahibinden Bilgi Teknolojileri Pazarlama ve Ticareti A.Ş.'nin hâkim durumunu aşırı fiyat uygulamak suretiyle kötüye kullandığı iddiası üzerine yürütülen önaraştırma, Rekabet Kurulu tarafından karara bağlandı. Ön araştırmada elde edilen bilgi ve belgeler ile yapılan tespitleri 04.05.2017 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak; 4054 sayılı Kanun'un 6. maddesini ihlal edip etmediğinin tespitine yönelik olarak Sahibinden Bilgi Teknolojileri Pazarlama ve Ticareti A.Ş. hakkında soruşturma açılmasına, 17-15/175-M sayı ile karar verdi. Bilindiği üzere 4054 sayılı Kanun'un 6. maddesi, hâkim durumun kötüye kullanılmasını yasaklamaktadır." 

Sahibinden cephesinden herhangi bir cevap niteliğinde bir açıklama gelmez iken, konu ile alakalı gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.





PAYLAŞ