Resident Evil 7: Biohazard İncelemesi - Haberler - indir.com

Resident Evil 7: Biohazard İncelemesi

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-11-28 23:00:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Donanım

Oyun dünyasının en uzun soluklu serilerinden olan Resident Evil, Resident Evil 7: Biohazard ile yoluna kaldığı yerden devam ediyor. Shinji Mikami tarafından yaratılan seri 22 Mart 1996 tarihinde piyasaya sürülen Resident Evil oyunu ile ilk açılışını yapmıştı. Oyun dünyasının efsaneleri arasına adlarını yazdırmış olan Jill Valentine ve Chris Redfield karakterlerinin, kaybolan S.T.A.R.S. üyelerini aramalarıyla başlayan macera, Resident Evil serisini, adı duyulduğunda şöyle bir duraksanılan bir marka haline getirdi. Her yeni oyunu ile takipçilerini heyecanlandıran seri, Shinji Mikami?nin Capcom ile yollarını ayırmasından sonra, hali hazırda öğrencisi Jun Takeuchi ile yoluna devam ediyor.

Zamanla, Capcom tarafından yapılan araştırmalar devam ederken, yine o dönemde bir popüler olan Outlast ortaya çıktı. FPS şeklinde oynanan ve sadece kaçmaya yönelik bir teması olan Outlast, bir anda Youtuber olan hemen her kullanıcının kanalındaki yerini aldı. Takdir edersiniz ki, fenomen olan bir şeye anında kanalınızda yer vermeniz, takipçi sayınızı kolaylıkla arttırır ve bir anda büyümenizi sağlar. Bu durum tabiki de Capcom cephesinin gözünden kaçmadı. İlk etapta aynı Resident Evil 6 gibi tempolu ve aksiyon odaklı bir tema ile geliştirilmesine başlanmış olan Resident Evil 7, bir anda popüler olan Outlast sonrasında konsept değiştirerek, FPS açısından oynanan bir seri oyunu olarak Jun Takeuchi ve takımı tarafından geliştirilmeye başlandı. Ancak oyunun duyurulması E3 2016 fuarını buldu. Fuar öncesinde birçok oyun ile ilgili beklenmedik açıklar ve sızıntılar yaşanırken, Capcom tarafındaki bilgi akışının neredeyse durması ile Resident Evil 7: Biohazard duyurusu takipçiler için tam bir sürpriz oldu. Takipçiler bütünüyle yeni bir projenin videosunu izlediğini düşünürken, sonda karşılarına çıkan o isim, herkesin heyecan duymasına neden oldu.

İçerik

Resident Evil oyunundan beklenileceği türden korku dolu macera, üç yıl kadar önce eşi Mia?nın öldüğünü zanneden Ethan Winters?ın eşinden bir şekilde haber alması ve aldığı bu haber ile Louisiana eyaletindeki Dulvey kasabasına gidişi ile başlıyor. Oldukça güzel bir sinematikten sonra, en nihayetinde kontrol oyunculara veriliyor.

Grafik

 

Eğer görselliğe önem veriyorsanız, o kadar aksiyonun içinde durup da etrafı bir incelemek istediğinizde, karakter modellemelerinden çevre tasarımına kadar her daim yüzünüzü güldüren bir tablo ile karşılaşmanız mümkün. Resident Evil 7: Biohazard ile bu durum aynen devam ediyor. Özel olarak geliştirilmiş olan RE ENGINE ile konsollarda 1080p çözünürlükte stabil bir 60 FPS performans sunmasının yanında, PC versiyonunda ise ekstradan 4K desteği ile görsel bir şölen yaşatıyor.

Ses / Müzik

Atmosfer bir oyununun olmazsa olmazları arasındadır. Söz konusu bir korku oyunu olduğu zaman ise, sesler bir adım daha önem kazanır; çünkü, oyunun geçtiği dünyanın kusursuza en yakın şekilde oluşturulması, bunun oyuncuya tam olarak aktarılabilmesi ve oyuncunun kendisini sanki gerçekten oradaymış gibi hissetmesinin sağlanması, ancak oluşturulan dünya ile uyumlu bir atmosfer ile sağlanabilir. Bunun yapıtaşlarından bir tanesi de tabi ki seslerdir. Capcom Resident Evil oyunlarında bu durum, Resident Evil 7: Biohazard ile birlikte yoluna tam gaz devam ediyor.

Oynanılabilirlik

Resident Evil 7: Biohazard ile birlikte de FPS açısına geçiş yapıldı. Bunda son dönemde çıkan Outlast, SOMA, Amnesia gibi korku oyunlarının çok büyük bir kısmının FPS açısından oynanıyor olması ve bu sayede de korku hissiyatının oyunculara fazlasıyla kolay bir şekilde yaşatılabiliyor oluşuydu. Capcom ise, Resident Evil 5 ile başlayan, altıncı oyun sonrasında da katlanarak artan ?serinin özüne dönmesi? yönündeki taleplere karşılık çareyi seriyi FPS açısına geçirtmekte bulmuş. Bunun fazlasıyla olumlu bir gelişme olduğunu söylenilebilir.

Beklenilene Değdi mi?

Resident Evil 7: Biohazard, genel olarak merak uyandırıcı hikayesi ile başarılı bir korku oyunu olarak yerini aldı. Atmosfer anlamında uzun zamandır özleminin çekildiği korku öğesinin geri dönmesi de cabası. Resident Evil yine bilinen Resident Evil. Hayatta kalmak için savaşmaktan tutun da türünün gerektirdiği korku öğesi tam anlamıyla geri dönmüş.





PAYLAŞ