Porsche Türkiyeye elektrikli araç ağı kuruyor - Haberler - indir.com

Porsche Türkiyeye elektrikli araç ağı kuruyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-29 15:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Alman otomobil şirketi Porsche, geçtiğimiz yıl tamamen elektrikli spor otomobil Taycan modelini piyasaya sürdükten sonra elektrikli otomobillere yoğunlaşmaya başlamıştı. Türkiye’deki şarj istasyon sayılarını artırmak isteyen marka, 7.8 milyon TL’lik yatırım ile beraber 100 adet şarj istasyonu kurarak, Türkiye’de ilke imza atmış oldu. Elektrikli otomobil üretiminin artması ile beraber şarj istasyonlarına olan ihtiyaç da artmaya devam ediyor. Şarj istasyonlarının yetersiz olması, Türkiye’deki sürücüleri elektrikli otomobil alma noktasında kafa karıştırıcı olabiliyordu.

Almak otomobil markası Porsche ise ülkemizdeki bu eksiklik için ilk hamleyi atan isim oldu. Porsche pazarlama müdürü Selim Eskinazi’nin yaptığı açıklama ile 7.8 milyon TL’lik yatırım ile beraber ülkemizde 100 adet şarj istasyonu hizmete açıldı.

Yeni Porsche sahipleri üç yıl ücretsiz internet kullanacakYeni Porsche sahipleri üç yıl ücretsiz internet kullanacak

Şarj istasyon hedefi 190 olarak belirlendi

Porsche markasının geçtiğimiz yıl tamamen elektrikli spor arabası Taycan’ı satışa sunmuştu. Hem kendi elektrikli otomobil ağını hem de şarj istasyonlarını artırmak isteyen marka, Türkiye’nin farklı yerlerine her elektrikli otomobilinin faydalanabileceği şarj istasyonları kurdu. Porsche Taycan satış sonrasında müşterilerin evlerine ve iş yerlerine şarj istasyonları koymak için büyük çalışma gösterdiklerini belirtirken, 2021 yılının sonuna kadar Türkiye’de toplamda 190 adet şarj istasyonu kurmak istediklerini belirtiyor. Ayrıca uzun bir süredir batarya onarım merkezi üzerinde de çalıştıklarını belirtiyor.

Konu hakkında Selim Eskinazi şu sözleri dile getirdi;  "2020 yılında, müşterilerimiz ve tüm elektrikli araç kullanıcıları için 3 adet 350KW'lik Türkiye’nin en hızlı şarj istasyonu da dahil olmak üzere 7,8 milyon TL tutarında yatırım sonucunda ülke çapında 100 adet şarj istasyonunun kurulumunu tamamladık. Porsche Satış Sonrası Hizmetler ekibinin tüm çalışmaları sayesinde Porsche, Türkiye'de bir şarj ağına sahip olan ilk otomobil markası ve en büyük 4'üncü şarj operatörü oldu.”


Yeni Porsche Taycan, Apple Music ile bir ilke imza attıYeni Porsche Taycan, Apple Music ile bir ilke imza attı
Huawei Watch GT 2 Porsche Design tanıtıldıHuawei Watch GT 2 Porsche Design tanıtıldı

PAYLAŞ