Pinterest Nedir, Pinterest Ne Amaçla Kullanılır? - Haberler - indir.com

Pinterest Nedir, Pinterest Ne Amaçla Kullanılır?

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-05 15:01:48
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Bir fotoğraf paylaşma platformu olan Pinterest, kişilerin ilgi duydukları alanlarda kendi resim panolarını oluşturmalarına olanak tanıyor.

Günümüzde birçok sosyal medya platformu bulunuyor ve genel anlamda bakıldığında hepsi birbirinden farklı özelliklere sahip. Sosyal medya platformlarının bu kadar popüler olduğu bu dönemde, yeni bir platformun kendisini diğerlerinden sıyıracak farklı bir yapıya sahip olması gerekiyor. Bunlardan bir tanesinin Pinterest olduğunu söylemek mümkün. 2010 yılının Mart ayında kurulan Pinterest, var olan sosyal paylaşım platformlarından biraz daha farklı bir mantıkla işliyor. Pinterest uygulamasının ne olduğuna, nasıl kullanıldığına, ücretli mi yoksa ücretsiz bir platform mu olduğuna dair merak ettiğiniz her şeyi sizler için haberin devamında derledik.

Pinterest nedir?

Son günlerde popüler bir platform haline gelen Pinterest, ülkemizde de son yıllarda kullanıcı sayısını arttırmış durumda. Bu uygulamanın kısaca ne olduğundan ve nasıl işlediğinden bahsetmek gerekirse; platform ismini “Pin” ve “Interest” kelimelerinin birleşmesinden alıyor. Interest ilgi anlamına gelirken, Pin iğneleme anlamı taşır. Platformun ismi, mantığını da yansıtmaktadır. Bir Pinterest kullanıcısı, ilgisini çeken tüm görselleri, kendi profilinde toplayabilir ve bunun bir sınırlandırması yoktur.

Pinterest panonuzu bir ilan panosu olarak da kullanmanız mümkün. İlginizi çeken her şeyi, kendi panonuzda ilan gibi duyuru yaparak yayınlayabilirsiniz. Bu duyurular Pinteret kullanan milyonlarca insan tarafından görülebilmekte, böylece sizinle aynı zevklere sahip olan insanlarla iletişime geçme imkanına sahip oluyorsunuz. Diğer sosyal medya hesaplarındaki paylaşımlarınız genellikle gönderi ya da direkt paylaşım olarak adlandırılırken, Pinterest üzerinden yaptığınız paylaşımlar pin olarak adlandırılır. Diğer sosyal medya hesapları ile ortak noktasının, paylaşma mantığını gütmesi olduğunu söyleyebiliriz.

Pinterest Nasıl Kullanılır?

Pinterest üzerinden ilgi alanlarına göre panonuza sınırsız sayıda fotoğraf koyabilirsiniz. Bununla birlikte birden fazla alana ilgi duyuyorsanız, bunları albüm haline getirebilir ve her alana ait fotoğrafı kendi albümüne koyabilirsiniz. “Pin It” isimli bir uygulama aracılığı ile internette rastladığınız fotoğraf ve videoları, diğer kullanıcılara direkt olarak gönderebilirsiniz. İsterseniz, pinlerini beğendiğiniz ya da kendi ilgi alanlarınıza yakın olan insanları takip edebilirsiniz ve anasayfanızda onların pinlerini görebilirsiniz. Pinlerin altına, diğer sosyal medya platformlarında olduğu gibi yorum bırakabilir ve aynı şekilde pinler beğenilebilir. İsterseniz beğendiğiniz pinleri kendi panonuza da pinleyebilirsiniz. Bu özelliğe de “Repin” adı verilmektedir.

Pinterest üzerinde farklı alanlarda sayısız içerik yer almaktadır. Bunlara ulaşmak isterseniz, arama butonuna başlığı yazarak aratmanız yeterli. Böylece platformdaki sayısız içeril karşınıza çıkacaktır.

Pinterest Ne işe Yarar?

2010 yılında kurulmuş olan Pinterest, zaman içerisinde kullanıcı sayısını hayli arttırdı. 8 yıl içerisinde milyonlarca kullanıcıya ulaşmayı başaran platform, ülkemizde de çok sayıda kullanıcıya sahip. Peki, birçok sosyal medya platformu arasında, Pineterest neden tercih edilmeli ve sizin ne işinize yarayabilir? Bu soru şu şekilde cevaplanabilir; Pinterest, fotoğraf ve videoları bilgisayara kaydetme ve indirme derdinden sizi kurtarır. Böylece bilgisayarınızda yer açmış olursunuz.

Fotoğraf paylaşımının herhangi bir sınırı yoktur ve ilgi alanınıza göre pano oluşturmanız, sizi karışıklıktan da kurtarır. Dilediğiniz kadar video ve fotoğrafı panolarınızda paylaşabilirsiniz. Dilerseniz gizlilik ayarlarından yalnızca sizin gördüğünüz panolar hazırlayarak, özel fotoğraflarınızı da saklayabilirsiniz. İnternetin olduğu her yerde de bu panolara Pinteresy hesabınızdan ulaşmanız mümkün.

Pinterest Ücretli mi?

Mart 2010’dan bu yana sosyal platformlar arasındaki varlığını devam ettiren Pinterest, kurulduğu günden beri kullanıcılarına ücretsiz olarak hizmet sunuyor. Platformun %80’inin kadınlar oluştururken, 500 binden fazla marka da Pinterest kullanıyor.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ