Panasonic derin öğrenmeli yüz tanıma teknolojisini gün yüzüne çıkarıyor - Haberler - indir.com

Panasonic derin öğrenmeli yüz tanıma teknolojisini gün yüzüne çıkarıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-06-21 11:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Panosonic cephesinden yeni derin öğrenme yüz tanıma teknolojisi IFSEC 2018 lansmanında tanıtılıyor. Şirket tarafından geliştirilmiş olan ve NIST cephesinden bağımsız testlere tabii tutulan bir derin öğrenme motoru diyebiliriz. Panosonic'in tanıtmış olduğu bu yeni yüz tanıma teknolojisi normal yüz tanıma teknolojilerine göre sağ ' sol ve 45 dereceye kadar olan açıları yukarı ve aşağıda ise 30 dereceye kadar açılarda gözlük ve çeşitli yüz aksesuarlarına takılmadan yüzleri tanıyabiliyor. Bu Face Server teknolojisi Panosonic'in iPro Extreme kamera serisi ile birleştiği zaman akıllı otomatik mod ve en iyi çekim özellikleri kullanılabiliyor.

Bu noktada kamera sistemi ise en iyi fotoğrafı çekmek için otomatik bir şekilde en iyi ayarları yapılandırabiliyor. iA özelliği ile kamera üzerinde görüntü analizi yapılması olanak sağlanıyor. Bu noktada çeşitli analizler ile uğraşmadan en iyi kamera ayarları ile en iyi fotoğraf ortaya çıktığı zaman çeşitli ağ, sunucu ve sistem maliyeti gibi detaylar düşürülmüş oluyor. Sistem Singapur Ulusal Üniversitesi ile beraber geliştirilmiş olup sunucu başına 20 adet kamera ile gerçek zamanlı bir işleme imkanı sunabiliyor. Ayrıca kayıtlı olan 30000'e kadar yüzü yüksek hızlı bir şekilde tarayabiliyor.

Panasonic Security'den Kategori Müdürü Gerard Figols, 'Face Server, algılama doğruluğu alanında oyunu değiştiriyor. Aynı zamanda güneş gözlüğü veya yüz maskeleriyle kısmi olarak kapalı yüzler için %90'ın üzerinde doğruluk sağlamakla kalmayıp, ek olarak 10 yıla kadar eski fotoğraflardan da yüzleri tanıyabiliyor' dedi.

Tokyo'nun büyük havalimanı olan Haneda Havalima'nında yer alan platformda üç yıl gerçekleştirilecek doğrulama testleri sonrasında bu yeni yüz tanıma sisteminin pasaport giriş kapılarında parmak izi teknolojisi yerine geçmesi hedefleniyor.





PAYLAŞ