Otomobillerinizin Ekranlarında Reklam Görmeye Hazır Olun! - Haberler - indir.com

Otomobillerinizin Ekranlarında Reklam Görmeye Hazır Olun!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-01-11 15:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dijital ve internet ortamında reklamcılığa yönelik birçok girişim ve yeni yöntemler görmeye başladık. Artık arabaların ile 'akıllı' sıfatını kazandığı şu dönemlerde her alandan multimedya içeriklerine ve ağ bağlantısına erişmek mümkün olmaktadır. Durum böyle olunca artık televizyondan çok internet ortamındaki artan reklamcılık ve bu yoldaki geliştirmeleri görüyoruz. İnternet ve mobil ortamda yeterince can sıkıcı olan bu reklam içeriklerini artık otomobillerimizde görmeye başlayabiliriz. Ortaya çıkan yeni bilgilere göre yakın zamanda arabaların ekranlarında reklamları görme durumumuz meydana gelebilir.

Merkezi Kaliforniya'da yer alan Telenay adlı bir şirketin bu yapı ve girişime yönelik Toyota, Ford ve Lexus gibi önde gelen otomobil şirketleri ile araç içi reklam görüşmelerine başlamış durumda. İnternet bağlantısı yer alan modellerde kullanılacak olan bu yeni girişimde arabaların multimedya sistemlerine direkt olarak reklam entegresi sağlanabilecek. Şirketin bu girişimi ile beraber birçok üreticinin bedavaya vermiş olduğu Wifi ve bulut yazılımı gibi içeriklerin ise maliyeti karşılanmış olacak. Üreticilerin ise bu noktadan ek bir gelir kaynağı sağlaması bekleniyor.

Henüz tam anlamıyla çalışma sistemine yönelik bir açıklama yer almazken, reklamları görmek istemeyen kullanıcılar ekstra ödeme ile bu durumu çözebilecekler. Sürüş esnasında dikkat dağınıklığı konusunda ise şirketin bu noktada bazı önlemleri yer alıyor. Bu reklamların kalkış ve trafik ışığı gibi düşük trafikli alanlarda ekranda belirmesi ve sessiz bir şekilde olacağı ifade ediliyor.





PAYLAŞ