Oppo'dan yandan açılır kameralı yeni bir telefon patenti - Haberler - indir.com

Oppo'dan yandan açılır kameralı yeni bir telefon patenti

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-06 16:29:01
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Çinli telefon üreticisi Oppo, yeni akıllı telefon geliştirmelerini sürdürürken, şimdi ise yeni bir tasarım patenti aldı. Şirketin almış olduğu bu yeni tasarım patenti oldukça ilginç bir pop-up kamera sistemini bizlere sunuyor. Orta ve üst segment modeller ile piyasada adından söz ettirmeye devam eden Oppo, yenilikçi ve ilginç tasarıma sahip modelleri ile de biliniyor. Şimdi ise Çin patent veritabanın da ortaya çıkanlara göre yeni bir telefon patenti aldığı da gözüktü. Bu patent ise normal telefonlara göre kamera tasarımı ile farkını ortaya koyuyor. Bu noktada kamera tasarımı noktasında ilginç bir yapıyı ortaya sermeyi başarıyor.

Oppo’dan ilginç pop-up kamera tasarımı

Oppo Reno 3 serisi ön sipariş rekoru kırdıOppo Reno 3 serisi ön sipariş rekoru kırdı

Pop-up kameralar daha çok kızaklı yapıları ile biliniyorlar. Piyasaya daha önce girmiş olan pop-up kamera tasarımlı modellerden daha farklı bir yapıda geliyor. Bu sistemli kameralar sayesinde ön kamera gizlenebiliyor bu sayede çerçevesiz bir ekran deneyimi yaşanabiliyor. Pop-up sisteminde kullanıcılar ön kamerayı açtıkları zaman kamera üst taraftan çıkıyor ve saniyeler içinde çekime hazır oluyor. Oppo’nun Çin Ulusal Fikri Mülkiyet İdaresi’nde almış olduğu bu tasarım patentini ile beraber yeni özelliği ortaya çıktı. Akıllı telefonun ekranında herhangi bir çentik veya kamera yer almıyor. Bu sebeple bu modelde tamamen düz bir ekran kullanıcılara sunulmuş oluyor.

Cihazın sahip olduğu pop-up kamera çıkıntısı ise tasarım noktasında dikkat çeken nokta oluyor. Pop-up kameralar daha çok üstten açılma sistemine sahip olurken, bu kamerada ise cihazın yan tarafından açılıyor. Bu durumda Oppo’nun yenilikçi bir tasarım sunduğu gözüküyor. Bu kapsamda Oppo’nun bu yeni akıllı telefon modelinde kamera yandan açılacakken, görsellerde ise USB-C girişinin de olacağı gözüküyor. Bakalım bu kamera yapısı ile Oppo piyasada beklediği inovasyonu gerçekleştirebilecek mi göreceğiz.


OPPO da sektörün ilgi çeken alanına dahil olacakOPPO da sektörün ilgi çeken alanına dahil olacak
Xiaomi, Oppo ve Vivo’nun ortak kablosuz dosya transfer sistemi dünyaya açılıyorXiaomi, Oppo ve Vivo’nun ortak kablosuz dosya transfer sistemi dünyaya açılıyor

PAYLAŞ