Oppo, 7 kameralı akıllı telefonu piyasaya süren ilk şirket olabilir - Haberler - indir.com

Oppo, 7 kameralı akıllı telefonu piyasaya süren ilk şirket olabilir

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-10 17:32:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Çinli akıllı telefon üreticisi Oppo 7 kameralı yeni bir akıllı telefonun patentin aldı. Oppo eğer 7 kameralı akıllı telefonu piyasaya sürerse bir ilki gerçekleştirmiş olacak.

Akıllı telefon piyasasında günümüzün rekabet noktası kameralar haline gelmiş durumda. İşlemci ve RAM kapasitesi rekabetine hızlıca son veren bu teknoloji günümüzde kullanıldığımız cihazlardaki çoklu kamera sistemini hayatımıza kazandırmış durumda. Artık akıllı telefon kameralarının sadece kullanıcı ihtiyacını karşıladığı dönemler tarihe karışmış durumda. Profesyonel kameraları aratmayan sensörlerle desteklenen akıllı telefonlardaki bu teknoloji birkaç sene içerisinde çok daha farklı boyutlarda karşımıza çıkacak gibi görünüyor.

OPPO yeni akıllı saatinde Apple Watch'tan ilham alıyor!OPPO yeni akıllı saatinde Apple Watch'tan ilham alıyor!

Oppo bir ilke imza atabilir

Bunun bir örneğini yılın başlarında Xiaomi’den görmüştük. 5’li, 6’li ve 7’li kamera sistemine sahip patentleri satın alan Xiaomi’ye 7 arka kameralı akıllı telefonla OPPO’da eklenmiş bulunuyor. OPPO’nun yeni patentiyle ilgili bugün ortaya çıkan görsel şirketin ilerleyen dönemler için çok daha farklı planlar içerisinde olduğunu da gözler önüne serdi. Bu alanda bir ilke imza atması mümkün olan OPPO 7’li kamera sistemi için kamera yerleşimini yuvarlak ya da altıgen bir modülle kullanabilir.

OPPO Find X2’nin kamera özellikleri heyecan uyandırıyor

Ancak her iki durumda da cihazın tasarım açısından pek de estetik hatlara sahip olamayabilir. Tabi bu durum cihazın tasarımı son halini aldığında daha detaylı bir şekilde değerlendirebilecek bir konu. Patent görselinde gördüğünüz üzere OPPO bu cihazı da geleneksel bir şekilde tasarlamış. İnce çerçevelere sahip olan cihaz ön ekranında su damlası çentiğine sahip.

Ancak görselde dikkat çeken en önemli detay cihazın herhangi bir fiziksel düğmeye ya da bağlantı noktasında sahip olmaması. Buda demek oluyor ki OPPO bu cihazında fiziksel düğmelerin yerini dokunmatik bir yüzey alabilir. Henüz bu cihazı piyasaya sürüp sürmeyeceği bilinmeyen şirketin böyle bir cihazla rakiplerinin birkaç adım önüne geçeceği de bir gerçek. İlerleyen günlerde yeni aldığı patentle ilgili planları belli olması beklenen OPPO ile ilgili gelişmelerden sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.


Huawei, Oppo, Vivo ve Xiaomi sürpriz bir ortaklığa imza attı!Huawei, Oppo, Vivo ve Xiaomi sürpriz bir ortaklığa imza attı!
Oppo'nun en iyi telefonları ve fiyatlarıOppo'nun en iyi telefonları ve fiyatları

PAYLAŞ