OPPO yeni akıllı saatinde Apple Watch'tan ilham alıyor! - Haberler - indir.com

OPPO yeni akıllı saatinde Apple Watch'tan ilham alıyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-31 11:31:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Çinli teknoloji üreticisi OPPO’dan yeni bir hamle geldi ve şirket kendi markasıyla bir akıllı saat modelini piyasaya sunmaya hazırlanıyor. Genelde piyasada akıllı telefonları ile dikkat çeken bir marka olan OPPO, ilk defa kendi ismiyle bir saat çıkartacak. Ortaya çıkan akıllı saat görüntüleri ise cihazın Apple Watch ile olan benzerliğini oldukça gösteriyor. Oppo’un saatin resmi bir görüntüsü paylaşılırken, birkaç önce şirketin yeni akıllı saat modellerini bu yılın ilk çeyreğinde tanıtacağı haberleri ortaya çıkmaya başlamıştı. Bununla beraber OPPO Başkan Yardımcısı Brian Shen tarafından bu iddiaları doğrulayacak olan saat görseli paylaşıldı.

Oppo’dan Apple Watch benzeri akıllı saat

Bu yeni akıllı saat bakıldığı zaman Apple Watch’a oldukça benziyor. Apple Watch ürünün den farklı özelliklere sahip olan bu ürünün detayları ve sunacakları şimdiden merak edilmeye başlandı diyebiliriz. Shen tarafından yapılan paylaşım ve açıklamasına göre bu saat için “yılın en iyi görünen akıllı saati” olacak sözleri ifade ediliyor. Diğer yandan saatin ekranı esnek bir malzemeden ve kıvrımlı olarak üretilecek. OPPO, ekranın özellikleri haricinde saat hakkında bir detay vermiş değil. Şirketin paylaşmış olduğu görsele bakacak olursak OPPO akıllı saat tasarım anlayışı noktasında Apple Watch’a oldukça benziyor. Cihaz altın renginde ve beyaz kordonları ile geliyor. Kordonlar değiştirilebilir olurken ekranın yan yüzeyinde ise iki kontrol tuşu bulunuyor.

OPPO'nun iki yeni telefonu ilk kez Geekbench'te görüntülendiOPPO'nun iki yeni telefonu ilk kez Geekbench'te görüntülendi

Düğmeler arasında küçük mikrofon yer alıyor ve saatin LTE özelliği ile arama yapabileceği anlamına geliyor. Bu modelin bir 5G varyantı olabileceği söyleniyor, ancak 5G modemlerin o kadar küçülmediği de biliniyor. OPPO akıllı saatlerinde EKG fonksiyonunu da göreceğiz. Bu sayede saat kullanıcının kalp ritminde bir anormallik tespit ederse uyarı da bulunacak. OPPO’nun bu yeni saati MWC 2020 kapsamında tanıtması bekleniyor.


OPPO Find X2'nin heyecanlandıran teknik özellikleriOPPO Find X2'nin heyecanlandıran teknik özellikleri
OPPO'nun akıllı saati EKG ölçümü yapabilecek!OPPO'nun akıllı saati EKG ölçümü yapabilecek!

PAYLAŞ