Netflix, Süper Lig yayın haklarını alabilir - Haberler - indir.com

Netflix, Süper Lig yayın haklarını alabilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-19 17:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Ülkemizde faaliyet gösteren Süper Lig yayıncı kuruluş ihalesi için önemli bir gelişme yaşandı. Netflix’in ihale komisyonu ile görüşmek için randevu aldığı resmi olarak duyuruldu. Söz konusu bu görüşme olumlu geçer ise Süper Lig yayın hakları Netflix’in olabilir. Türkiye Futbol Federasyonu ve Kulüpler Birliği Vakfı, bir süredir Süper Lig yayıncı kuruluş ihalesi ile alakalı çalışmalar yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda daha öncesinde TV8 ve Exxen’in sahibi olan Acun Ilıcalı’nın ihaleye girebileceği iddiaları gündeme gelmişti. Ancak şimdi ise daha büyük bir platform olan Netflix’in adı Süper Lig ile anılmaya başlandı.

İhale tarihine henüz bir süre daha bulunsa da, ihaleye kimlerin gireceği belli olmaya başladı. Son haber ve detaylara göre dünyanın en popüler çevrimiçi dizi ve film platformu olan Netflix’in de konu hakkında temasa geçtiği belirtiliyor. Buna göre Netflix, ön görüşme yapmak için komisyondan randevu almış durumda.

Netflix'in bu yaz yayınlayacağı filmler açıklandıNetflix'in bu yaz yayınlayacağı filmler açıklandı

Süper Lig yayın haklarını Netflix alabilir

Netflix’in Süper Lig’in yayıncı kuruluş ihalesine girip girmeyeceği henüz belli olmuş değil. Ancak görüşmelerin olumlu geçebileceği düşünülürken, Netflix’in de ihaleye girebileceği bekleniyor. Platform karşısında ise Türkiye’den güçlü rakipler bulunsa da, Netflix platformunun sahip olduğu avantajları kullanarak ihalenin favori ismi haline gelebilir. Belki de, yakın zamanda Süper Lig maçlarını izlemek isteyen kullanıcıları bir Netflix hesabı açmak zorunda olabilirler.

Süper Lig yayın hakları için Acun Ilıcalı’nın yanı sıra Fenerbahçe Başkanı Ali Koç başta olmak üzere Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ ve Kasımpaşa Başkan Vekili Fatih Saraç gibi isimlerde yayın hakları için ihalede olacak. Diğer yandan Turkcell ve Türk Telekom ile olumlu görüşmeler yapılırken, D-smart ile de görüşüleceği ifade ediliyor. Beinsport’un ihaleye girip girmeyeceği ise henüz bilinmiyor.  


Apple şirket içi yazışmaları: “Netflix’i cezalandırmalı mıyız?”Apple şirket içi yazışmaları: “Netflix’i cezalandırmalı mıyız?”
Netflix, N-Plus adlı hizmet üzerinde çalışıyorNetflix, N-Plus adlı hizmet üzerinde çalışıyor

PAYLAŞ