Netflix, orijinal içerik için bu yıl 15 milyar dolar harcayacak - Haberler - indir.com

Netflix, orijinal içerik için bu yıl 15 milyar dolar harcayacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-26 11:00:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Yazılım

Netflix ilerleyen zamanlarda sektörde büyük acılar çekebilir. Çünkü bu sektöre Disney gibi büyük firmalarında girmesi ile birlikte içerisinde bulunan bazı dizi ve filmler eksilecek. Netflix son zamanlarda oldukça ilgi çeken yapımlara imza atıyor. Özellikle orijinal içerik konusunda çok daha başarılı işler çıkarmayı planlıyor. Bunun içinde stüdyolar tutuyor ve çok daha sıkı bir şekilde çalışıyor.

Netflix'e son ay bu 2 yapım damga vurdu!

Netflix, Umbrella Academy'nin yayın tarihini açıkladıNetflix, Umbrella Academy'nin yayın tarihini açıkladı

Netflix Orijinal İçerik Konusunda 15 Milyar Dolar Harcayabilir

Çevrim içi film ve dizi izleme platformu olan ve sinema sektörüne kafa tutan Netflix, kullanıcı sayısını tüm dünyada artırmayı sürdürüyor. Platformun en iyi özelliklerinden biri ise orijinal içerikleri. Orijinal içerikler konusunda oldukça istikrarlı olan şirket bu konuda büyük çalışmalar yapıyor. Özellikle de başarılı olan yapımları çoğalmaya devam ettikçe motive olan şirket, yerinde durmuyor ve içeriklerin tüm dünyada popüler hale gelmesi için uğraşıyor. 2017 yılında orijinal içeriklere 9 milyar dolar harcayan şirket, geçen yıl 12 milyar dolar harcamıştı. Analiz uzmanlarına göre ise bu yıl yatırım 15 milyar dolara kadar yükselebilir. 2020 yılında ise bu yatırım 18 milyar dolara kadar çıkabilir. 

Netflix'in zarar etmesine karşı bu şekilde yatırımlar yapması, bazı çevreler tarafından şirketin paralarını yaktığı olarak görülüyor. Geçen yıl 3 milyar dolar kadar zarar eden şirket, bu yıl da 3 milyar dolar zarar edecek gibi duruyor. Firmanın uzun dönemlik borcu ise 10 milyar dolar civarına ulaştığı düşünülüyor. Netflix'in bu şekilde yatırımlar yapmasının arkasında tabi ki rekabetin artışı bulunuyor. Özellikle de Disney, NBCUniversal ve WarnerMedia gibi büyük şirketlerin kendi video platformlarını yayına koymaları, rekabetin oldukça artacağını gözler önüne seriyor. Bu üç büyük şirket, kendi video platformları için çalışırken Netflix, ileri zamanlarda kullanıcılarını kaybetmemek için orijinal içeriklere yöneliyor ve bu yönde yatırımlar yapıyor. 

ABD tarafında başlayan Netflix abonelik ücretlerinin artışının diğer ülkelerde de yayılması düşünülüyor. Abonelerin çok daha fazla orijinal içerik izlemek isteyip istemediği zaman içerisinde göreceğiz. Fakat bu üç büyük şirketin sektöre girmesi çok daha fazla dizi ve film alternatifi ortaya çıkartabilir. Bu da Netflix'in popülerliğini düşürebilir hatta şirketi batırabilir. Olayları ilerleyen zamanlarda göreceğiz.


İlgili uygulamalar
Netflix, 2018 yılının izlenme rakamlarını açıkladıNetflix, 2018 yılının izlenme rakamlarını açıkladı
Facebook Spotify ve Netflix'le kullanıcıların mesajlarını paylaştıFacebook Spotify ve Netflix'le kullanıcıların mesajlarını paylaştı
Netflix'in Ocak Ayında Yayınlayacağı Film ve DizilerNetflix'in Ocak Ayında Yayınlayacağı Film ve Diziler

PAYLAŞ