Netflix iOS kullanıcıları oynatma hızını ayarlayabilecekler - Haberler - indir.com

Netflix iOS kullanıcıları oynatma hızını ayarlayabilecekler

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-03 11:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en popüler çevrimiçi dizi ve film izleme platformu olan Netflix’e önemli yenilikler gelmeye devam ediyor. Netflix iOS için birçok özellik sunulmaya devam edilirken, şimdi ise yeni bir özellik daha geldi. Bu söz konusu yeni özellik ile uzun bir süredir YouTube’da yer alan ve kullanıcılar tarafından sıkça kullanılan bir özellik Netflix’e gelmiş oluyor. Buna göre Netflix iOS kullanıcıları oynatma hızı ile artık izlemiş oldukları içeriklerin hızını ayarlayabiliyor. YouTube’un sevilen yeteneklerinden birisi olan oynatma hızı ayarlama özelliği Netflix’in iOS uygulamasında kullanılmaya başlandı.

Netflix’e oynatma hızı özelliği geldi

RTÜK'ten önemli Netflix açıklaması yapıldıRTÜK'ten önemli Netflix açıklaması yapıldı

Baktığımız zaman klasik olarak 0.5x, 0.75x, 1x, 1.25x, 1.5x gibi seçenekler arasından seçim yapabileceksiniz. Dilerseniz hızlandırmanın yanı sıra yavaşlatma da yapabileceğiniz bu özeliğin Android sonrasında mobil tarafta iOS için de gelmesi kullanıcıları sevindirdi diyebiliriz. Bu söz konusu ayar YouTube’da yada bir podcast uygulamasında olduğu gibi izlerken gerçekleştirilebiliyor. Ancak ayarlamış olduğunuz içerikten çıktığınızda hız otomatik olarak normale dönüyor. Bu özelliğin gelmesinin biraz zaman aldığını belirtelim. Öyle ki ilk etapta 2019 yılında test edilmesi ve bunun sonrasında ise birkaç ay önce Android cephesine sunulduğunu görüyoruz.

Bugün itibariyle nihayet iOS kullanıcıları için de kullanıma sunuldu. Özellik bir süredir kademeli bir şekilde sunuluyordu. Bu özelliğin yanı sıra Netflix başka özellikler de denemeyi sürdürüyor. Yakın zamanlarda ortaya çıkanlara göre Netflix, arka planda dinleme için sadece ses modu eklemeye hazırlanıyor. Henüz bunlar tahminlerden ibaret olurken, ilerleyen dönemlerde Netflix’in bu gibi yeni özellikler için testlere başlaması ve testler neticesinde ise kademeli olarak bu yeni özelliklerin kullanıcılarına sunulması bekleniyor. iOS tarafında uygulamanızı güncelleyerek yeni özelliğin gelip gelmediğini kontrol edebilirsiniz. Şuan için kademeli olarak erişim sağlayacağınızı hatırlatalım.  


Netflix, ABD fiyatlarına zam yaptı, Türkiye'de de zam beklentisi oluştuNetflix, ABD fiyatlarına zam yaptı, Türkiye'de de zam beklentisi oluştu

PAYLAŞ