Mark Zuckerberg hisselerini mi satıyor? - Haberler - indir.com

Mark Zuckerberg hisselerini mi satıyor?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-05 12:31:39
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Teknoloji

2004 yılında kurulan Facebook Mark Zuckerberg tarafından 'TheFacebook'  ismi ile kuruldu ve kısa sürede popüler paylaşım sitesi haline gelmeyi başardı. Facebook, günümüzde sosyal medyanın en önemli temsilcisi haline geldi.  Mark Zuckerberg tarafından kurulan Facebook, öncelikle Harvard öğrencileri için kurulmuştu. Çeşitli ortaklıklar ile giderek yayılan Facebook günümüzde en önemli sosyal medya organları arasında yer alıyor. Mark Zuckerberg'in kısa sürede basamakları tırmandıran fikri ile şu an milyarderler kervanına katıldı.

Mark Zuckerberg bu serveti tamamı ile yatırım amaçlı kullanmıyor. 2015 yılında eşi PriscillaChan'le birlikte kurdukları yardım organizasyonu Chan Zuckerberg Initiative'e (CZI) yardımseverler bir kimliğe bürünen Zuckerberg, geçtiğimiz günlerde  değeri 500 milyon dolar civarındaki hisselerini eşi ile kurduğu yardım organizasyonu Chan Zuckerberg Initiative'e (CZI) ek bütçe oluşturmak amacı ile sattı.

Reuters'de yer alan habere göre Zuckerberg şubat ayının sonunda değeri 125 milyon dolar eden 685 bin Facebook sattı. Böylece teknoloji milyarderinin bir ay içerisinde sattığı Facebook hisselerinin sayısı 2,7 milyona ulaştı. Zuckerberg' in son bir ay içerisinde sattığı hisselerin toplam değeri  482 milyon dolar olduğu belirtildi. CZI sözcüsü, Zuckerberg'in hisse satışının bilim, eğitim ve fırsat eşitliği alanında gerçekleştirecekleri çalışmalarını fonlama amacı ile yaptığını ifade etti. Bilindiği üzere Mark Zuckerberg daha önceleri yaptığı açıklamalarda servetinin yüzde 99'unu CZI üzerinden yardım inisiyatiflerine harcayacağını belirtmişti. Bu açıklama yapıldığı sırada toplam serveti 45 Milyon doların üzerindeydi.





PAYLAŞ