Mac bilgisayar ekran görüntüsü nasıl alınır? - Haberler - indir.com

Mac bilgisayar ekran görüntüsü nasıl alınır?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-01 19:01:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Nasıl Yapılır?

Dünya genelinde en çok kullanılan işletim sistemlerinden bir tanesi Apple tarafından geliştirilmiş MacOs’tur. Mac model bilgisayarlarda tercih edilen bu işletim sistemi kullanımı ile Windows'tan farklıdır. Bu nedenle Mac bilgisayar ekran görüntüsü nasıl alınır ya da benzer ayarlamalar bu işletim sisteminde Windows’ta olduğundan farklı şekilde yapılmalıdır. Ekran görüntüsünü almak isteyen kullanıcılar aşağıda yer alan adımları takip ederek kolay bir şekilde işlemleri yapabilir.

Mac bilgisayar ekran görüntüsü nasıl alınır?

Bilgisayarda ekran görüntüsü nasıl alınır?Bilgisayarda ekran görüntüsü nasıl alınır?

Ekran görüntüsü almak için bütün ekranın görüntüsünü alma, ekranın bir kısmının görüntüsünü alma ve açık pencerenin görüntüsünü alma gibi farklı seçenekler vardır ve her bir seçenek için farklı tuşlar kullanılmaktadır.

Bütün ekranın ekran görüntüsünü almak

Tüm ekranın tam görüntüsünü almak istediğinizde komut + shift + 3 tuşlarına basılmalıdır. Yapılacak bu işlemlerin ardından masaüstünde ekran görüntüsü yer alır. Bu yeni görüntü genellikle ekran görüntüsü ismi ve tarih - saat bilgileri ile kaydedilir.

Ekranın bir kısmının ekran görüntüsünü almak

Ekranın bir kısmının görüntü olarak kaydedilmek istendiğinde ise komut + shift + 3 tuşları yerine komut + shift + 4 tuşu kullanılmalıdır. Tuş kombinasyonu kullanıldıktan sonra ekranda bir imleç belirir. Bu imleç ile seçilecek olan ilgili alan seçilmelidir. Seçim işlemi bittikten sonra aynı şekilde görüntü kayıt edilir. Ekran görüntüsü masa üstünde yer alır.

Açık pencerenin ekran görüntüsünü almak

Mac bilgisayar ekran görüntüsü alma konusunda tercih edilebilecek son yöntem ise açık pencerenin tam ekran görüntüsünü almaktır. Tarayıcı ve uygulama gibi ekranda açık olan bir pencerenin görüntüsü alınmak istendiğinde ekranın bir kısmının ekran görüntüsünü alma işlemlerinde olduğu gibi komut + shift + 4 tuşlarına basılması ve ardından boşluk tuşuna basılması gerekir. Boşluk tuşuna basıldığında farenin imlecinin ekran görüntüsü alınmak istenen pencerenin üzerine getirilmesi yeterlidir. Bu seçenekte pencerelerin etrafı mavi bir şekilde belirir. Pencere üzerine fareyi taşıyarak bırakmanız ile birlikte ekran görüntüsü otomatik bir şekilde alınacaktır. 

Tüm bu alternatiflerin yanı sıra Mac için geliştirilmiş özel uygulamalar da kullanılarak ekran görüntüsü alınabilir. 



PAYLAŞ