loT cihazlara karşı yapılan saldırılar 3 kat arttı - Haberler - indir.com

loT cihazlara karşı yapılan saldırılar 3 kat arttı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-19 15:25:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Teknoloji

Akıllı cihazlar olarak geçen Intel of Things (Nesnelerin İnterneti) (loT) cihazların mevcut pazarı her geçen gün daha da büyüyor ve büyükçe hayatımızdaki yeri de büyüyor. Bu anlamda gerçekleşen siber saldırılarda farklılık gösteriyor ve her geçen gün bu saldırılarda eş oranları olarak büyüyor. loT cihazı kullanan insanlar için ise asıl tehlike hiç ummadıkları bir anda karşılaştıkları tehlikeler zararsız gibi görünse de bu cihazlar birer yasa dışı faaliyetler sergileyen cihazlar haline dönüşebiliyor. Bu yasa dışı işlemler arasında kripto para madenciliği, DDoS saldırıları ya da cihazların gizli bir şekilde botnet hareketlerine katılması da dahil. 

Gerçekleşen saldırı oranları çok yüksek

Yapılan bu siber saldırıların farkında olan Kaspersky Lab uzmanları, farklı farklı kaynaklardan topladıkları verileri düzenli olarak inceliyorlar. İncelenen bu veriler arasında siber suçluların dikkatini çekip faaliyetlerini analiz etmek için bilgi toplama cihazlarının da mevcut olduğunu ifade ediyorlar. Bu kaynaklardan ulaşılan bilgiler ise insanı hayrete düşürüyor. 2018 yılı incelendiği zaman loT cihazları hedef alan ve araştırmacıların tespit ettiği zararlı yazılım sürümlerinin sayısı 2017 yılının tamamında gözlemlenenin 3 katı daha fazlası olduğu tespitine varıldı. Üstelik 2018 yılının ilk yarısına bakıldı. 

Yapılan saldırılarda kullanılan yöntemler hep aynı

Yapılan araştırmalar sonucu loT zararlı yazılımları kişiler arasında yaymak için kullanılan yöntem en eski yöntem olan parola yöntemi. Yapılan bu yöntem ise çeşitli parola kombinasyonlarının arka arkaya defalarca kez denenmesi olduğu tespit ediliyor. Oluşturulan istatistiklere göre bu şekilde gerçekleşen saldırı oranları %93. 

Peki bu saldırılardan nasıl korunmalıyız?

Kullandığınız cihazların yazılım güncellemelerini her fırsatta kontrol etmeyi ve kurmayı ihmal etmeyin. herhangi bir açık gözlemlendiği zaman güncelleme ile yapılan yamalar sayesinde bu açıklar giderilebilir. Ön yüklü karşılaştığınız parolalarınızı her zaman değiştirin. Kurduğunuz parolalar kolay olması. Harflerin, sayıların ve noktalama işaretlerin olduğu karmaşık bir parola belirleyin kendinize. 





PAYLAŞ