Linux'ta PNG JPG'ye nasıl dönüştürülür? - Haberler - indir.com

Linux'ta PNG JPG'ye nasıl dönüştürülür?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-03 12:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Nasıl Yapılır?

Resim formatlarının değiştirilmesi konusunda Linux kullanan kullanıcılar sorun yaşayabilmektedir. Linux’ta PNG JPG nasıl çevrilir ya da diğer formatlar arasındaki dönüşümler nasıl yapılır gibi soruları bulunan kullanıcılar, aşağıda yer alan adımları takip ederek kolay bir şekilde Linux’ta da bu işlemleri yapma şansına sahip olabilmektedir.

ImageMagick ile Linux'ta PNG JPG'ye çevirme

Mevcut format değişikliklerinin yapılması adına Linux’ta pek çok farklı seçenek yer alsa da bu işlemler için en kısa yol ImageMagick  kurulumudur. Oldukça küçük bir araç olan ve pratik bir şekilde kurularak ihtiyaç duyulduğu anda kullanılabilen ImageMagick kurulumu için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz .

Linux'ta Borderlands 2 nasıl oynanır?Linux'ta Borderlands 2 nasıl oynanır?

Ctrl + Alt + T ile açılacak olan terminal penceresinde aşağıda yer alan farklı Linux sürümlerine göre kullanılması gereken kodu kullanılarak uygulamayı kurabilirsiniz.

Ubuntu sistemlerinde: sudo apt install imagemagick

Debian sistemlerinde: sudo apt-get install imagemagick

Arch Linux sistemlerinde sudo pacman -S imagemagick

Fedora sistemlerinde  sudo dnf install imagemagick

OpenSUSE sistemlerinde  sudo zypper install imagemagick

Linux'ta PNG JPG'ye nasıl dönüştürülür?

Kurulum tamamlandıktan sonra kullanacak uygulamayı kullanarak resimlerdeki format değişikliklerini yapmaya başlayabilir. İşlemler için yine Ctrl + Alt + T tuşlarıyla terminal penceresi açılmalıdır. Ardından terminal penceresinde aşağıda yer alan kodları, kendi bilgisayarınızdaki yolları göz önünde bulundurarak uygulamalısınız.

cd ~/Pictures/

mogrify -format jpg MY-PNG-FILE.png

İkinci satırda yer alan kodda .png uzantısı ile biten bölümde, görselin tam olarak ismi yazılmalıdır. Yukarıdaki mogrify  komutunu yazdıktan sonra, oluşturulan yeni görsel, aynı klasörde yeni formatıyla yer alacaktır. Eğer bir klasör içerisindeki tüm resimlerin değiştirilmesi isteniyorsa aşağıdaki kod yapısı kullanılmalıdır.

cd ~/Pictures

mogrify -format jpg *.png

Mevcut işlemler, ilgili bölümde yer alan görsel sayısı ve büyüklüğü ile bağlantılı olarak belirli bir zaman alabilir. Tüm işlemler bittiğinde aynı klasör içerisinde mevcut tüm resimler yeni formatları ile yer almaya başlayacaktır. Mevcut işlemlerde, dönüştürme yapıldıktan sonra eski görsellere herhangi bir müdahalede bulunulmaz. Böylece kullanıcılar eski görsellerini orijinal olarak saklayabilecek ve format değişikliği yaptıkları görselleri de ihtiyaç duyduğu yerde kullanabilmektedir. Belirten kod yapısı başlarda kullanıcılar için karışık gelebilir. Ancak sonrasında sistemindeki format değişiklikleri kolay bir şekilde belirtilen komutları ile yapılabilecektir. 



PAYLAŞ