Kilitlenen Android telefon nasıl açılır ? - Haberler - indir.com

Kilitlenen Android telefon nasıl açılır ?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-04-06 02:20:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Soru-Cevap

Android telefonların en kötü yanlarından birisi, ekran şifresinin hatalı girilerek şifrenin kilitlenmesidir. Bu problem ile birçok kullanıcı sık sık karşılaşmaktadır. Önemsemiyor olabilirsiniz ancak unuttuğumuz ya da dalgınlıkla yanlış girdiğimiz şifreler ile telefonunuzda kayıtlı olan mesaj, görsel, video kayıtları ve telefonunuza kaydettiğiniz notlar silinebilir. Bu istenmeyen durumla birlikte şifrenin kitlenmesi durumunda Android telefonunuza format atmanızla da telefonunuzdaki tüm bilgiler silinecektir. Çünkü telefonunuz sıfırlanır yani fabrika ayarlarına geri döner. Bu durumları engellemek için Andoid telefonlarda yeni gelen güncellemede telefonunuza yedek pin belirleyerek yedek pin vasıtasıyla kitlenmiş telefonunuzu açabilirsiniz. Yedek pin sayesinde telefonunuzdaki hiçbir uygulamanız silinmeden verilerinizi kurtarabilirsiniz. Diğer türlü telefonunuz eğer güncel değilse Wipe işlemini yapmanız gerekiyor ancak Wipe işlemi ile tüm verilerinizin silinmesinden kurtulmanız mümkün değil fakat SD kartınızı çıkararak bir nebze verilerinizi kurtarmanız mümkün.

Şifresini Unuttuğunuz Android Telefonu Açmak İçin İzlemeniz Gereken Adımlar :

  • Android işletim sistemli telefon ya da tabletinizi kapatın.
  • Cihazınız kapalı durumda iken ses açma ve güç tuşuna basılı tutarak açın. (Samsung modellerinde aynı anda Home butonuna da basmak gerekli)
  • Karşımıza Android Recovery menüsü çıkacak. Burada dokunmatik ekran çalışmaz yanlızca ses kısıp ses açma ve güç butonu çalışır. Bu butonlarla navigasyon görevini yerine getiriyoruz. Aşağıya ve yukarıya çıkmak için ses tuşları bir şeyi seçmek için power butotuna basıyoruz.
  • Recovery modunda telefonu Wipe yapmamız gerekiyor. Bunun için Ekrandaki menülerden Wipe data reset/Factory reset yazan menünün üzerine gelin ve power tuşuna basın.
  • Ekrana çıkan yes butonuna gelerek bir kez daha power tuşuna basın
  • Ardından telefonu reboot edin ya da kapatın.

Bu adımların ardından Android telefonunuz açılacaktır.





PAYLAŞ