JPEG XS geliyor - Haberler - indir.com

JPEG XS geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-04-23 21:10:35
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Dosya formatlarından birisi olan JPEG, dijital görüntüleri sıkıştırmak için kullanılan bir format türü olarak biliniyor. JPEG'in geliştiricileri tarafından yakın bir zamanda JPEG XS adlı yeni bir format piyasaya girecek. Bu yeni format normal JPEG'in aksine dijital görüntülerin indirilmesini de sağlayacak. Bu noktada video ve VR içerikler için bu formatın daha çok tercih edileceğini belirtelim. Geçen hafta yapılan duyuru ile yeni JPEG formatının eski formattaki gecikmelerin yaşanmayacağı ve VR görüntülerde daha kaliteli bir akış olacağı belirtiliyor.

VR gözlük kullanıcıların yaşamış olduğu mide bulantılarının başlarını hareket ettirdikçe yaşanan görüntü senkron ve tepki gecikmelerinden ötürü meydana geldiği biliniyor. Düşük gecikme sunacak olan yeni JPEG XS, daha verimli ve kullanım deneyimi üst seviye bir içerik sunabilecek. Yeni JPEG formatı hızlı ve yüksek kaliteli görüntüleri sıkıştırılmış olarak sunarken eski sürüm daha çok depolama yerine aktarılma görevlerinde kullanılıyordu.

Gelecek nesil akıllı telefonlarda yer alması beklenen JPEG XS formatının AR ve VR teknolojisi ile beraber 5G teknolojisi içinde kullanışlı bir içerik olacak. Bakalım bu yeni format hız ve sanal gerçeklik teknolojisi haricinde ne gibi farklılıklar sunacak yakında göreceğiz.





PAYLAŞ