iTunes, Microsoft Store'da yerini aldı - Haberler - indir.com

iTunes, Microsoft Store'da yerini aldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-04-27 17:40:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Merakla beklenen Apple'ın iTunes uygulaması sonunda Microsoft'un Windows Uygulama Mağazası'na geldi. Windows 10 kullanıcıları bugünden itibaren, iTunes'u ücretsiz bir şekilde bilgisayarlarına indirebilecekler. Apple cihazlarını bilgisayara bağlama konusunda kullanıcıların olmazsa olmazları arasında yer alan iTunes, iPhone, iPad ve iPod sahiplerinin olmazsa olmazları arasında yerini alıyor. Cupertinolu şirket, kullanıcıların yoğun talebi üzerine popüler servisin 2017 yılının sonuna kadar Microsoft Mağazası'na geleceğini söylemiş; ancak çeşitli nedenlerden ötürü bu tarih bugüne kadar ertelenmişti.

Windows 10 kullanıcılarına müjdeyi veren şirket, iTunes uygulamasının masaüstü sürümünü Windows Uygulama Mağazası üzerinden indirilebilir hale getirdiğini duyurdu. Microsoft Mağazası'nda olması en çok istenilen uygulamalar arasında yer alan iTunes, özellikle Microsoft Mağaza dışında başka bir yerden yazılım indirme şansı olmayan Windows 10 S kullanıcıları tarafından yoğun bir şekilde talep ediliyordu. Yazılım devi olan Microsoft, Windows 10'un kardeşi olan Windows 10 S'i iş dünyası ve eğitim sektörüne yönelik olarak geliştirildiği ifade edilmişti. Fiyat, performans, pil ömrü, kompakt tasarımı ve düşük maliyeti ile her geçen gün giderek popüler hale gelen Windows 10 S, sonunda iTunes'a kavuştu.

Popüler müzik uygulaması olan Spotify'ın Windows Uygulama Mağazası'na gelmesinden 10 ay sonra yayınlanan iTunes, 140 milyon aktif kullanıcı bulunduran Spotify ile yeniden rekabet gücünü bir kat daha artırma fırsatı yakalamış olacak.





PAYLAŞ