iPhone Cihazlarda Ekran Kaydetme İşlemi Nasıl Yapılır? - Haberler - indir.com

iPhone Cihazlarda Ekran Kaydetme İşlemi Nasıl Yapılır?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-27 15:03:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Soru-Cevap

iOS işletim sistemi bulunan akıllı cihazlarınızda önemli bir içeriği kaydetmek için ekran kaydı yapmak isteyebilirsiniz. iPhone cihazlarda ekra kaydetmek istediğiniz taktirde neler yapmanız gerektiğini öğrenmek için yazımızdan faydalanabilirsiniz. Bahsedeceğimiz adımları tek tek uyguladığınız taktirde sizde akıllı cihazınızın ekranını kolaylıkla kaydedebilirsiniz. Gerek herhangi bir sosyal medyada gezinirken gerek herhangi bir mesaj ekranını kaydetmek istediğiniz taktirde bunu yapmanız mümkündür. Akıllı cihazınız bu konu hakkında size birbirinden farklı kolaylıklar sağlamaktadır. Akıllı cihazınızın size sunduğu seçeneklerden faydalanmak için sadece bir kaç adım takip etmeniz yeterli olabilir. Yani herhangi bir uygulama yüklemeden akıllı cihazınızın sunduğu özellikler ile beraber çeşitli işlemleri yapmanız mümkündür. Örneğin iPhone cihazlarda ekran kaydı yapmak için yazımızdan faydalanabilirsiniz. 

iPhone akıllı cihazınızdan ekran kaydı yapmak için ilk adımınız iPhone cihazınızın Ayarlar menüsüne girmek olacak. Ayarlar menüsünde, üçüncü seçeneğin içerisinden Kontrol Merkezi seçeneğini bulun ve ardından ise Kontrolleri Özelleştir seçeneğine dokunun. Bu kısımında Kontrol Merkezinde görünen tüm fonksiyonların bir listesi ile karşı karşıya geleceksiniz. Ekran Kaydı seçeneğini ise Daha Fazla Kontrol kısmında bulabilirsiniz. Sonrasında ise sol kısımda yer alan yeşil oka dokunun ve dahili uygulamaları görün. Ekran Kaydı seçeneğinin yanı sıra aynı zamanda faydalı olacağını düşündüğünüz daha fazla seçeneği de aktif hale getirebilirsiniz. Burada karar mekanizması siz olacaksınız. Kontrol Merkezinde yer alan seçenekler arasından ekran kaydedici kısayolunu bulun. Ekran kaydı simgesi, Kontrol Merkezi, iOS 12 ya da sonrasındaki sürümlerde ekranın sağ üst köşesini kaydırarak ve iOS'un eski sürümlerinde ise kaydırma işlemi yaparak görebileceğiniz bir seçimdir. 

iPhone cihazlarda ekran nasıl kaydedilir?

iPhone akıllı cihazların ekranında kayıt işlemleri yapmanız gerektiğinde bunu cep telefonunuzun mevcut özelliklerinden faydalanarak yapmanız mümkündür. Yukarıda bahsettiğimiz gibi ekran kaydedici kısayolunu artık kontrol merkezine getirdiniz. Ekran kaydı işlemleri yapmak için kontrol merkezini açın. Akıllı cihazınızın ekranının ikinci yarısında yer alan simgeler kısmında, içerisinde yer alan beyaz bir dairede yer alan bir nokta bulun. Bu ekran kaydetme butonudur. 

Bu ekran kaydetme butonuna basarak, dairenin içerisinde bir geri sayın ile karşılaşacaksınız. Ardından ise simge kırmızıya dönecektir. Buton kırmızıya döndüğünde ise ekran kayıt işlemleri başlamış olacaktır. Kayır işlemleri esnasında Control Center'ı kapatın ve kayıt işlemlerine devam edin. Kayıt işlemlerini durdurmak için, gerekirse ilk önce Kontrol Merkezini açın ve bu düğmeye tekrar basarak kayıt işlemlerini durdurun. Ekran kaydı esnasında sadece görüntüler kayıt altında olacak, maalesef kayda sesler eklenmeyecek. Bunu da etkin hale getirmek isterseniz , kayıt yapmadığınız anda ekran kaydedici düğmesine basılı tutun. Uzun süre basılı tuttuğunuzda karşınıza farklı bir menü açılacak. Burada alt kısımda mikrofon simgesini göreceksiniz. Mikrofonu aktif hale getirmeniz halinde ekran kaydı yaparken arka fondaki sesleri de kayır altına alacaksınız. Sadece görüntü kaydı yapmak yerine görüntü ile beraber arka kısımda yer alan sesleri de kayıt altında tutabilirsiniz. 

 





PAYLAŞ