iPad'de pil sağlığı nasıl kontrol edilir? - Haberler - indir.com

iPad'de pil sağlığı nasıl kontrol edilir?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-19 15:00:16
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Nasıl Yapılır?

Teknolojik cihazların iyi bir performans sunabilmesi ve ihtiyaç duyulduğu anda iyi bir batarya ile kullanımı kolaylaştırması, her zaman için istenen durumdur. Bu nedenle de kullanım süresi boyunca pil sağlığının kontrol edilerek olası sorunlara karşı önlem almak ya da gerektiği durumlarda bataryaların değiştirilmesi gerekmektedir. iPad kullanıcıları cihazlarındaki batarya sağlığını kontrol edebilmek adına 3 farklı alternatif yolu tercih edebilmektedir. Böylece cihazın günden güne gelişimi kolay bir şekilde takip edilerek, gerekli görüldüğü takdirde de değişimler yapılabilmektedir.

iPad'de pil sağlığının kontrol edilmesi için 3 yol

iPad kullanıcılarının cihazlarında pil sağlığını kontrol edebilmesi adına 3 farklı seçenek bulunmaktadır. Böylece kullanıcılar tercih edeceği en ideal yöntemi kullanarak her zaman iPad pil sağlığını kontrol altında tutabilmektedir.

1. CoconutBattery ile pil sağlığını kontrol etme

Pil sağlığının kontrol edilebilmesi adına tercih edilecek yöntemlerden bir tanesi MacOS işletim sistemi kullanan bir cihazdır. İşletim sistemi için geliştirilmiş özel uygulama CoconutBattery, kullanıcıların bilgisayarlarından iPad bataryalarını kontrol etmesine imkan tanır. Uygulama mağazası üzerinden indireceğiniz uygulamayı kurduktan sonra uygulama üzerinden tüm detaylara hakim olabilirsiniz. Üstelik pil sağlığını kontrol edecek olan uygulama sayesinde, değişim konusunda da bildirimler alınabilmektedir. Uygulama sayesinde mevcut şarjın kaç dakika daha kullanım sunacağı, şarj oranı, sıcaklık, şarj döngüsü ve batarya sağlık durumu gibi tüm detaylar uygulama verileri üzerinden kontrol edilebilmektedir. 

2. iMazing ile pil sağlığını kontrol etme

Pil sağlığını kontrol edilebilmesi adına ikinci seçenek ise iMazing uygulamasıdır. Bu uygulama yine bilgisayarlar üzerinden pil sağlığının kontrol edilmesini sağlarken uygulama hem Windows hem de MacOS işletim sistemlerinde desteklenmektedir. Bu sayede kullanıcılar Windows işletim sisteminin kullanıldığı bilgisayarlarından da yine iPad için batarya kontrolü sağlayabilmektedir. iMazing, CoconutBattery ile benzer şekilde batarya ile ilgili tüm bilgilerin öğrenilmesini sağlamaktadır.

3. 3uTools ile pil sağlığını kontrol etme

Sadece Windows işletim sisteminde çalışan uygulama arayanlar ise 3uTools’u tercih edebilir. Uygulamayı kullanmak için öncelikle iPad'in bilgisayar ile bağlanması ve ardından gerekli olan izinlerin verilmesi gerekmektedir. Ardından uygulama iPad üzerinden aldığı bilgileri kullanıcılar ile paylaşmaya başlar. Sıcaklık, kapasite, gerçek kapasite, şarj süreleri ve şarj oranı gibi tüm detaylar yine uygulama tarafından sorunsuz bir şekilde aktarılmaktadır. 

Üç farklı uygulama, Windows ve MacOS gibi farklı işletim sistemlerinden iPad'in uzaktan kontrol edilmesini sağlar. Böylece şarj durumunu kontrol etmek için cihazınızı açmanız ya da cihazınızı elinize almanıza gerek kalmadan sıklıkla kullandığınız bilgisayar üzerinden takip yapabilirsiniz. 





PAYLAŞ