iOS 13, Apple AR gözlük müjdesiyle geliyor - Haberler - indir.com

iOS 13, Apple AR gözlük müjdesiyle geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-02 19:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Apple’ın bir süredir gündeme gelen AR gözlüğü için yeni gelişmeler ortaya çıkmaya devam ediyor. Artırılmış gerçeklik gözlüğü uzun bir süredir gündemde olurken, bazı kaynaklara göre Apple’ın vazgeçtiği savunuluyor. Ancak iOS 13 işletim sisteminde yer alan bazı kod detaylarında ortaya çıkanlara göre geliştirme sürecinin devam ettiği doğrulanıyor. 2020 yılı ile beraber kullanıcılara sunulacağı iddia edilen bu gözlük, iOS 13 işletim sistemi içerisinde STARTester olarak adlandırılan gizli bir uygulama yer alıyor. Gözlük kafaya takıldığı zaman ise kafa moduna geçiş yapılarak işlevsellik devreye girmiş oluyor.

iOS 13’te Apple AR Gözlüğü Gözüktü

Netflix rakibi Apple TV kasım ayında geliyor!Netflix rakibi Apple TV kasım ayında geliyor!

iOS 13’te AR gözlük için geliştirilen Startboard sistemini tanımlayan bazı dosyalarda bulunuyor. Dosya içerisinde ise Apple’ın T288 – Garta model kod adına sahip bir artırılmış gerçeklik gözlüğünü geliştirdiği gözüküyor. iOS 13’ün kod yapısı tarafında ise “ARStarBoardViewController” ve “ARStarBoardSceneManager” adlı kodlar yer alıyor. Bazı söylentilere göre ise gözlüğün işletim sisteminin Reality OS veya rOS olarak adlandırılması bekleniyor. iOS’a bağlı olarak çalışacak bu işletim sisteminde AR/VR özellikleri ön planda olacak.

Piyasada Google ve Microsoft gibi teknoloji devleri de artırılmış gerçeklik gözlükleri üzerinde çalışmalarını sürdürdüğü biliniyor. Bakalım Apple, 10 Eylül tarihinde gerçekleştireceği yeni teknoloji lansmanı ile beraber yeni işletim sistemi ve iPhone 11 serisi haricinde bu yeni AR gözlüğü hakkında bir tanıtım gerçekleştirecek mi göreceğiz. Şuan için bilinen detaylar bunlardan ibaret durumda.


Apple Arcade'nin fiyatları ortaya çıktıApple Arcade'nin fiyatları ortaya çıktı
Yeni Porsche Taycan, Apple Music ile bir ilke imza attıYeni Porsche Taycan, Apple Music ile bir ilke imza attı

PAYLAŞ