Apple Arcade'nin fiyatları ortaya çıktı - Haberler - indir.com

Apple Arcade'nin fiyatları ortaya çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-21 14:28:03
Editör : Erkan Uluocak
Kategori : Oyun

Geçtiğimiz mart ayında gerçekleşen Apple'ın özel etkinliğinde oyun odaklı abonelik servisi Apple Arcade tanıtılmıştı. Tanıtılan Arcade'nin detaylarını paylaşılmıştı. Bu günlerde daha fazla detaylarını öğrendiğimiz Arcade'nin sonunda fiyatı da belli oldu. Dünyaca ünlü teknoloji devi Apple oyun servisi için aylık 4,99 dolar kullanabileceklerini açıkladı.

Apple Arcade, iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV ve Mac'lerde kullanılabilecek. Servis sonbaharda kullanıma açılmış olacak. Fiyatı 4,99 dolar olarak belirtilen servisin, resmi olarak açıklamadığını söyleyelim. Bu fiyatın iOS 13 beta cihazlarının erişebildiği bir App Store API'sinden alındığını da belirtmek gerekiyor. Söylentilere göre abonelik ücretinin 4,99 olarak olacağı ama kesin fiyatın eylül ayında gerçekleşecek olan Apple özel etkinliğinde değişme ihtimali de olduğu söyleniyor.

Apple batarya değişim yasağı hakkında açıklama yaptıApple batarya değişim yasağı hakkında açıklama yaptı

Aylık Ücreti Ne Kadar Olacak?

Apple Arcade'nin fiyatı konusunda her biri aylık 9,99 dolar olan haber ve müzik aboneliklerinden daha insaflı davrandığını söyleyebiliriz. Servisin 1 ila 6 kullanıcının dahil olabileceği bir aile planından oluşuyor. Apple'ın bir diğer servisi Apple Music aile planı için ise 14,99 dolar olarak ücretlendiriliyor. Bu noktada da arada ciddi bir fark olduğu görülüyor. 

Tüm bunların yanında sonbaharda yayına alınması planlanan Apple Arcade, 100 oyuna erişimi vadediyor. Belirtilen bu sayı sınırsız oyun abonelik sayılarına göre yüksek bir sayı  olsa da onlarca şarkı veya 300'den fazla haber yayınına göre daha düşük olarak karşımıza çıkıyor. Ancak servisin daha çok yeni olduğu göz önünde bulundurulduğunda bunun ilerleyen dönemde artacağını öngörebiliriz. Apple Disney, Konami ve Lego gibi büyük oyun yapımcılarıyla çalıştı. Ancak bağımsız oyun yapımcılarını da unutmadığını söylememiz gerekiyor. Bunun yanında çoğu bağımsız stüdyonun azırladığı oyun da Apple Arcade bünyesinde yer alıyor.


Apple telefonların satışlarının önüne bilinmedik bir marka mı geçiyor?Apple telefonların satışlarının önüne bilinmedik bir marka mı geçiyor?
Netflix rakibi Apple TV kasım ayında geliyor!Netflix rakibi Apple TV kasım ayında geliyor!

Apple Arcade'nin fiyatları ortaya çıktı


PAYLAŞ