iOS 11: Güç Tuşunu Kullanmadan iPhone Nasıl Kapatılır? - Haberler - indir.com

iOS 11: Güç Tuşunu Kullanmadan iPhone Nasıl Kapatılır?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-12-22 17:20:55
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Soru-Cevap

iPhone kullanıcıları için, bu yıl yayınlanan yeni iOS 11, birçok yeni özellikle beraber cihazlardaki yerini aldı. iOS 11'le birlikte gelen özelliklerin bir kısmı çok da önem taşımıyorken, bazı özellikler tam anlamıyla kullanıcıların beklediği özellikler arasında yer alıyor. iPhone'larda bulunan güç tuşları, iPhone kullanıcılarının bildiği üzere önem taşıyor. Güç tuşu bozuk olan ya da hasar görmüş olan iPhone kullanıcılarının en büyük problemi, cihazlarını kapatmada sorun yaşamaları. Akıllı asistan Siri'den yardım isteyen kullanıcıların da istekleri karşılıksız kalıyor. Çünkü Siri cihazı kapatamıyor. iOS 11 ile gelen özelliklerden birisi, kullanıcıların bu sorununa çözüm oluyor. Eğer güç tuşunuz bozuksa ya da zor çalışıyorsa, iOS 11'le birlikte cihazınızı kapatmanın başka yolları bulunuyor.

Güç tuşu kullanmadan iPhone cihazınızı nasıl kapatırsınız'

Güç tuşunda sorun olanlar, iOS 11 güncellemesiyle birlikte cihazlarını farklı bir yolla basit bir şekilde kapatabiliyorlar. Güç tuşunuzda sorun varsa, cihazınızı kapatmak için ayarlar sekmesine gidin. Bu sayfada en altta indiğinizde, sıfırlama ayarlarının altında yer alan kapatma seçeneğine dokunun. Dokunduktan sonra güç tuşunuza basılı tutun. Karşınıza, kapatmak için kaydırın ekranı çıkacaktır. Bu ekranla karşılaştığınızda ekranı kaydırarak cihazı kapatabilirsiniz.

Assistive Touch, cihazınızı kapatmada size yardım edecek bir diğer seçenek. Ayarlara girip, erişilebilirlik sekmesinin altındaki Assistive Touch seçeneğine tıklayarak, aktif edin. İçinde bulunmasını istediğiniz ayarları buraya ekleyin. Ekranı kilitle seçeneğini seçerek Assistive Touch üzerinden bu ayara basılı tutmanız, yine kapatmak için kaydır ekranını karşınıza çıkaracaktır. Böylece cihazınızı bu yöntemle de kapatabilirsiniz.





PAYLAŞ