İnternetin mucidi Vinton Cerf - Haberler - indir.com

İnternetin mucidi Vinton Cerf

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-15 12:51:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

İş hayatımızın ve günlük hayatımızın vazgeçilmezi olan internet, hayatımızın her alanında yanımızda. Her şeyin sanal bir alemde yapılarak gerçeğe dönüşmesi hem iş hayatımızı kolaylaştırıyor hem de günlük yaşantımızı kolaylaştırıyor. Peki bu denli hayatımızın içerisinde yer alan internetin ilk kim buldu veya nasıl ortaya çıktı hiç düşündünüz mü? Sizler için biraz araştırma yaptık ve internet ilk nasıl bulundu, kim tarafından bulundu ve günümüze kadar nasıl geldi tüm bu soruların cevabını bulduk. 

Bugünkü internetin ilk şekil almasında etkin olan faktör Cerf'in kulakları duymayan eşiydi

İnternetin temeline inecek olursak 1970 yıllarına gitmemiz lazım. 1970 yılında henüz yirmili yaşlarında olan matematik mühendisi Vinton Cerf isminden bahsetmemiz gerekiyor. 1970 yılında henüz genç bir matematik mühendisi olan Vinton Cerf, kulakları duymayan eşini daha rahat ettirebilmek için ve dünya ile iletişim kurması için interneti icat etti. O yılları bize anlatan Vinton Cerf, "1970'li yıllarında henüz üniversiteyi yeni bitirmiş bir matematik mühendisiydim. Yirmili yaşlarında gayet heyecanlı birisi olarak kulakları duymayan eşime bir şeyler yaparak onu mutlu etmek istiyordum. Carinne hiç kimse ile iletişim kuramıyor ve telefonla dahi konuşamıyordu. Ben ise bir şeyler yapmak istiyordum ama ne olduğunu bir türlü düşünemiyordum." ifadelerini kullanıyor. California Üniversitesi'nde Matematik Mühendisliği yapan Vinton Cerf, bilgisayarlar arası bilgi transferi işi ile ulaşıyordu. 

Cerf acaba o yıllar internetin bugünkü halini düşünebilmiş miydi?

İnternetin o yıllar askeri amaç için kullanıldığını vurgulayan Vinton Cerf, sivillerin kullanamadığını söylüyor. Fakat geliştidiği bir sistem sayesinde kısa bir sürede 200 ayrı sivil kurum interneti kullanmaya başladı. Vinton Cerf interneti bulan bilim adamlarının arasındaydı ancak o öyle bir şey yaptı ki internet bugünkü halini aldı. Eğer karısı için böyle bir çalışma yapmasaydı Cerf, belkide şu an internet gene sadece askeri amaçla kullanılırdı ve hayatımıza bu kadar dahil olmazdı. Yaptığı bir röportajda konuyla alakalı açıklama yapan Cerf şunları söyleyerek interneti geliştirmenin mutluluğunu ifade ediyor; "Karım artık üniversitede okuyan oğlumuzla bile internet yoluyla konuşabiliyor. Kimbilir belki de interneti karımı mutlu edebilmek için icat etmişimdir."

 





PAYLAŞ