Instagram

Instagram "Rehberler" özelliği kullanıma sunuldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-19 18:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Yaşanan pandemi sürecinde sadece oyun dünyası değil video izleme, müzik dinleme ve film izleme gibi platformlarında büyük bir yoğunluk ile kullanıldığı biliniyor. Bunlardan biri olan sosyal medya platformları da yeniliklerine ve güncellemelerine devam ediyor. Popüler servislerden olan Instagram, yeni bir özellik ile kullanıcı deneyimini daha iyi bir seviyeye getirmeyi hedefliyor. Instagram’ın bugün itibariyle duyurmuş olduğu rehberler özelliği ise kullanıcıların bilgilere erişimini daha da kolaylaştırmış olacak. Bugün itibariyle devreye giren Instagram rehberler şuan için belli başlı sağlık kuruluşları için kullanıma açılmış durumda. Buna göre sağlık kuruluşları Instagrma tarafından sayfalarına eklenen kitapçık şeklindeki rehberler sekmesine Coronavirüs hakkında önemli bilgiler eklemeye başladılar.

Instagram’ın yeni rehberler özelliği ne işe yarar?

Instagram yorumları için iki yeni özellik!Instagram yorumları için iki yeni özellik!

Bu yeni özellik ile yeni bir Instagram içeriği oluşturmak yerine rehberlerin yaptığı şeyin aslında belli başlı konularda gönderdiğiniz içerikleri çeşitli başlıklar altında toplamak oluyor. Bu söz konusu başlıklar ise ilüstürasyon ve görseller ile destekleniyor. Instagram, bloğunda yaptığı açıklama ile rehberlerin şuan için sağlık kuruluşlarının odağına alan bir özellik olduğunu belirtiyor. İçerikleri kategorileştirmeye yarayan bu özelliği ilerleyen dönemlerde işletme hesaplarına açma ihtimali de bulunuyor. Bu yeni özellik kullanıcılara da açılırsa, daha farklı bir Instagram deneyimi yaşamaya başlayabiliriz.

Bu yeni özellik şuan da Türkiye sağlık kuruluşlarında aktif olarak yer almıyor. Ancak platformun ay sonuna kadar bu özelliği tüm ülkeler için açması bekleniyor. Instagram’ın bir dizi yeni güncelleme ile de karşımıza geleceği bekleniyor. Bunlardan en önemlisi ise Messenger Rooms desteği oluyor. Buna göre platform üzerinden 50 kişilik Rooms görüşmelerine katılmak mümkün olabilecek. Şuan için Türkiye’de çok fazla aktif olarak kullanılan canlı yayın özelliği için daha fazla kişi desteği gelip gelmeyeceği merakla bekleniyor.


Facebook Facebook "Instagram Lite" uygulamasın fişini çekti
Instagram canlı yayınları artık IGTV'ye kaydedilebilecekInstagram canlı yayınları artık IGTV'ye kaydedilebilecek

PAYLAŞ