iMessage İle Artık Para Gönderip Alınabilecek - Haberler - indir.com

iMessage İle Artık Para Gönderip Alınabilecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-06-07 14:30:11
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

 Apple'ın Dünya Geliştiriciler Konferansı kapsamında tanıtmış olduğu iOS 11, iPhone ve iPad cihazlarının her alanında çeşitli yenilikler ve özellikler ile sunuyor. iOS 11 ile beraber yeni bazı teknolojiler ve özelliklerde duyuruldu. Bunlardan biri ise iMessage üzerinden artık güvenli bir şekilde para gönderilebilmenin mümkün olduğu diyebiliriz. iOS kullanıcıları hali hazırda iMessage aracılığı ile para gönderme işlemi yapabiliyordu. Ancak bunun için Venmo ve Square gibi çeşitli araçlar gerekiyordu. Ancak Apple geliştirmiş olduğu yeni güvenli para transferi sistemini iOS 11 ile beraber sundu ve artık herhangi ek bir araç ve uygulamalara gerek kalmadan iMessage üzerinden para göndermek mümkün olacak.

Apple'ın oluşturmuş olduğu bu ekosistem ile beraber para göndermek ve saklamak mümkün hale geliyor. Artık tüm bu kullanıcıların hem aile için hemde arkadaşlar arasında yapılacak olan para işlemleri için Apple Pay sanal kartı yeterli olacaktır. Para gönderme işleminin iMessage uygulamasına entegresi ile beraber hem kullanıcıların hemde Apple'ın bu gibi işleri çok daha pratik yapmaya yarayacak. Geliştirilen sistem ile beraber iMessage üzerinden alacağınız bir 'Bana 20 lira borcun vardı' mesajı sonrasında sistem otomatik olarak size para gönderip göndermek istemediğinizi soracak.

Bir başka kişi tarafından iMessage ile size para gönderildiğinde ise bu para sizin Apple Pay hesabınıza eklenmiş oluyor. Bu parayı isterseniz varolan bir banka hesabınız aracılığı ile ATM üzerinden çekebiliyorsunuz. Fakat işlemin gerçekleşmesi ve Apple Pay üzerinden bankaya para transferi yaklaşık bir gün sürüyor. Ancak parayı göndermeyip direkt olarak Apple Pay kartınız üzerinde de kullanabilirsiniz. Bu sayede Apple'ın geçeli olduğu noktalarda telefonunuz üzerinden alışveriş yapma imkanınız olacaktır.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ