iCloud Aile Paylaşımı nasıl açılır? - Haberler - indir.com

iCloud Aile Paylaşımı nasıl açılır?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-04-17 16:35:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Donanım

iCould, Apple iOS ve Apple Mac işletim sistemine sahip cihazların kullanıcıların depolamalarını yapabileceği bir tür uygulamadır. Apple iOS ve Mac işletim sahibi kullanıcılar bu uygulama ile kendilerine ait telefon , tablet ya da bilgisayarlarındaki fotoğraf, video , takvim , konum vb.. gibi türlerde paylaşım yapabilme imkanına sahiptir. Aile veya arkadaşları ile yapılan paylaşımın dışında 5 GB depolama hakkına sahip olduğunuz bu uygulama ile daha fazla depolama talep etmeniz durumunda ücretli bir şekilde ekstra depolamaya sahip olabilirsiniz. Peki iCould'da aile paylaşımı nasıl ayarlanır? gibi sorularınıza cevap arıyorsanız haberimizi okumaya devam edin.

iCould paylaşım ayarlama rehberi :

  • Elma menüsü > Sistem Tercihleri'ni seçin, sonra iCloud'u tıklayın.
  • Benim için iCloud tercihlerini aç
  • Aileyi Ayarla'yı tıklayın, sonra ekrandaki yönergeleri izleyin.
  • Ekle düğmesini  tıklayın, sonra aşağıdakilerden birini yapın:

Hesabı olan birisini ekleme: Aileye eklemek istediğiniz kişinin adını veya e-posta adresini girin, Sürdür'ü tıklayın, sonra ekrandaki yönergeleri izleyin. Eklediğiniz kişinin iCloud için bir Apple kimliği olması gerekir.

  • Eklediğiniz kişi yakınınızdaysa, iCloud için Apple kimliğini ve parolasını girmesi yeterlidir. Aksi halde, o kişiye bir katılım davetiyesi e-postası gönderebilirsiniz.

Bir çocuk için Apple kimliği yaratma: 'Hesabı olmayan bir çocuk için Apple kimliği yaratın'ı seçin, Sürdür'ü tıklayın, sonra ekrandaki yönergeleri izleyin.

  • Çocukların çevrimiçi gizliliğini koruma yasalarına uymak için, ebeveyn onayınızı sağlama kapsamında geçerli bir kredi kartının CVV veya güvenlik kodunu kullanırsınız. İsterseniz hesabı yarattıktan sonra başka bir ödeme yöntemine geçebilirsiniz.
  • Başka bir üye eklemek için, önceki adımları yineleyin.
  • Yeni aile üyelerinin yaptığı satın almalar, bu kişiler iTunes Store, App Store ve iBooks Store satın alımlarında kullandıkları Apple kimliklerini onayladıktan sonra ailenin diğer üyeleri tarafından kullanılabilir. Tüm üyeler bunu Mac'lerinde iCloud tercihlerinde veya iOS aygıtlarında Ayarlar > iCloud menüsünde yapabilir.

 





PAYLAŞ